UFC

Curtis Blaydes vidi sebe kao borca koji će poraziti Jona Jonesa: ‘imam sve za nositi se s njim‘

Curtis Blaydes
 

 -/Shutterstock Editorial/Profimedia
Četvrtorangirani izazivač u teškoj kategoriji mogao bi dobiti priliku za dokazati svoje tvrdnje

Vrlo interesantan meč u teškoj kategoriji čeka nas ovaj vikend u sklopu glavne borbe večeri na UFC Fight Night 222 eventu. Curtis Blaydes i Sergei Pavlovich predvode taj event, a pobjednik bi mogao postati i sljedećim izazivačem za titulu u teškoj kategoriji.

Naravno, Jon Jones će prvu obranu titule tražiti protiv Stipe Miočića, a taj meč vjerojatno ćemo gledati u 11. mjesecu ove godine. Nakon toga na red bi mogli doći Blaydes ili Pavlovich, ako im ne bude predugo za čekati da Jones i Miočić odrade svoju borbu.

Jon Jones od trećeg mjeseca ove godine preuzeo je tron u teškoj kategoriji, lakoćom porazivši Ciryla Ganea. Francis Ngannou je borac kojeg je Jones naslijedio na tronu, a Ngannou je UFC napustio nakon što se nisu uspješno dogovorili oko produljenja ugovora.

Dugo smo čekali debi Jona Jonesa u teškoj kategoriji, a jedan od najvećih boraca u povijesti opravdao je očekivanja. Već u prvoj rundi prisilio je Ciryla Ganea na predaju, a meč je trajao nešto više od dvije minute. Bit će Jones veliki favorit i u meču protiv Miočića, a nameće se pitanje može li itko poraziti Jonesa među teškašima. Jedan od teškaša uvjeren je da upravo on može stati na kraj Jonesu, a radi se o Blaydesu.

‘‘Imam fizičku veličinu, posjedujem hrvačke vještine, imam atleticizam, brzinu, agilnost. Imam sve što mi treba da bih se nosio s talentom poputa Jona Jonesa.‘‘, rekao je Curtis Blaydes u intervjuu s Damonom Martinom.

Mnogi će se složiti da je ovo zapravo vrlo zanimljiv meč. Curtis Blaydes vjerojatno je najbolji hrvač u teškoj kategoriji, a sve je bolji i u stojci. Iskustvo i fizikalije također posjeduje, a iza Blaydesa je 16 UFC mečeva (12-3, 1 NC).

Blaydes će ipak prvo morati poraziti Sergeija Pavlovicha, a prođe li tu prepreku, onda će moći razmišljati o eventualnom napadu na ‘‘Bonesa‘‘.

Linker
03. svibanj 2024 19:18