UFC

Colby Covington: ‘Edwardsu je poklonjen napad na titulu, ja sam ‘title shot‘ izborio na puno teži način‘

Colby Covington

 Instagram (colby Covington)
Ponajbolji UFC-ov velteraš izrekao je nešto u što vjerojatno niti sam ne vjeruje

Treći puta u karijeri Colby Covington će se boriti za UFC-ovu titulu prvaka u velter kategoriji. Sjajni američki velteraš imao je dva neuspjela pokušaja, a u oba navrata bolji je bio Kamaru Usman.

Nigerijac više nije prvak velter kategorije i Colby će preko Leona Edwardsa pokušati doći do pojasa u velter kategoriji. Upravo Edwards je svrgnuo Usmana s trona, ali stilovi borbe čine mečeve i Colbyja se ne može unaprijed otpisati na temelju poraza od Usmana.

Ono što mnoge ipak ljuti, jest činjenica da Colby Covington olako dobiva prilike boriti se za pojas. ‘‘Chaos‘‘ je u posljednja četiri nastupa upisao dvije pobjede i dva poraza (oba od Usmana). U kavezu ga nismo gledali od trećeg mjeseca 2022. godine, a tada je porazio Jorgea Masvidala. Ta pobjeda bila mu je dovoljna da izbori novi napad na titulu, a interesantan je podatak da Covington nema niti jednu pobjedu protiv boraca koji su trenutno rangirani u velter kategoriji.

Usprkos svim tim podacima, Covington će se 16. prosinca (12. mjesec) boriti za pojas na UFC 296 eventu, a u intervjuu za UFC-ovu službenu web stranicu, Colby je istaknuo kako definitivno zaslužuje napad na titulu. Čak je dodao da Leon Edwards nikada nije zaslužio napasti tron.

‘‘On je pogodne mečeve u pravo vrijeme i to ga je dovelo do ove pozicije. Borio se s potrošenim borcem lake kategorije, Nateom Diazom, a gotovo dvije godine je izbivao iz kaveza i čekao ‘title shot‘. Mislim da nije zaslužio napad na titulu porazivši tog tipa (Diaza). On je konstantno plakao i govorio: ‘Zaslužio sam ovo, zaslužio sam ono‘, umjesto da je zaradio svoj napad na titulu, kao što sam ja to učinio. Ja sam na teži način zaslužio takvu šansu. Nitko mi nije poklonio mjesto izazivača za titulu. Morao sam zaraditi tu poziciju. Edwards će 16. prosinca shvatiti da će biti slomljen od strane ‘Američkog sna‘‘‘., dodao je Colby.

Zbilja je bizarno da Covington navodi kako Edwards nije zaslužio napad na titulu. ‘‘Rocky‘‘ je upisao devet uzastopnih pobjeda prije napada na pojas, a pogledamo li poredak unutar velter kategorije, shvatit ćete da Edwards za razliku od Colbyja, ipak ima pobjede nad visokorangiranim aktivnim borcima. Leon je dvaput porazio prvorangiranog Kamarua Usmana, a porazio je i trenutno osmorangiranog Vicentea Luquea.

Postoji mogućnost da Colby jednostavno pokušava isprovocirati Edwardsa i želi mu ‘‘ući u glavu‘‘ ovakvim izjavama, ali činjenice mu ne idu u prilog.

Linker
10. svibanj 2024 02:30