UFC

Damir Ismagulov već gleda ‘preko‘ Granta Dawsona: ‘Želim tu borbu, igrao bih se s njim kao s mačkom!‘

December 16, 2022, Las Vegas, NV, LAS VEGAS, NV, United States: LAS VEGAS, NV - DECEMBER 16: Damir Ismagulov steps on the scale for the official weigh-ins at UFC Apex for UFC Fight Night - Vegas 66 - Cannonier vs Strickland - Weigh-ins on December 16, 2022 in Las Vegas, NV, United States.,Image: 745314387, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia

 LOUIS GRASSE/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Louis Grasse/zuma Press/profimedia
Vidjet ćemo hoće li se taj meč održati ako oba borca upišu pobjede u idućim nastupima

UFC-ov borac lake kategorije Damir Ismagulov želi se boriti s udaračima, a za oko mu je zapao bivši privremeni prvak i favorit obožavatelja slobodne borbe, Justina Gaetheja.

Najprije, Ismagulov (24-2, 5-1 UFC) ima posla protiv Granta Dawsona (19-1-1, 7-0-1 UFC) u glavnoj borbi večeri UFC-a na ESPN 48. Događaj se održava u subotu u Las Vegasu. Ismagulov vjeruje da bi mu meč protiv uzbudljivog "strikera" pomogao da pokaže svoje vještine UFC-ovoj bazi obožavatelja, dok bi se također pobjegao od niza mečeva protiv protivnika koji više vole "grapplati".

“Volio bih se boriti protiv ‘stand-up‘ boraca u UFC-u, jer bi to mogla biti zabavna borba, zanimljiva, vatrena borba, a i mogao bih dobiti svoj bonus. Stvarno, ja sam kao (Vasilij) Lomačenko, ali on je boksač, a ja sam MMA borac”, rekao je Ismagulov u srijedu prilikom obavljanja medijskih obaveza.

Ako se Ismagulov uspije oporaviti od poraza u svojoj prethodnoj borbi u sunaslovnoj borbi večeri protiv Armana Tsarukyana u prosincu (12. mjesec) prošle godine, volio bi budući meč s Justinom Gaethjeom, koji bi se trebao boriti protiv Dustina Poiriera na UFC-u 291 za "BMF" naslov . Međutim, istaknuti pojas ne znači ništa Ismagulovu, koji vjeruje da bi učinio da stvari izgledaju lako protiv bivšeg privremenog UFC prvaka u lakoj kategoriji.

"Gaethje se smatra jednim od najboljih ‘stand-up‘ u lakoj kategoriji- On misli da je jedan od najboljih, ali ako ću se boriti protiv njega, igrat ću se s njim kao s mačkom. Pokazat ću mu kakva je kazahstanska škola boksa. Za mene je to laka borba", zaključio je.

Linker
02. svibanj 2024 13:08