UFC

Dan Hardy: ‘Jones se prelaskom u tešku kategoriju odrekao fizičkih prednosti koje je imao u poluteškoj‘

Jon Jones 

 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
Borci koji su bili duži i viši od njega su Jonesu uvijek zadavali probleme, primjerice Alexander Gustafsson ili čak Reyes

Mnogi su s nestrpljenjem, ali i dozom skepticizma dočekali vijest kako će Jon Jones konačno debitirati u teškoj kategoriji. Najavljuje to ‘‘Bones‘‘ već više od deset godina, ali sljedećega mjeseca će to postati i stvarnost jer je meč službeno dogovoren, a istom prilikom će se boriti i za upražnjeni pojas u teškoj kategoriji.

Dugo se govorilo o meču Jonesa i Ngannoua, no kako je Francis napustio UFC, taj meč nikad nećemo gledati. Mjesto teškaškog prvaka je ostalo prazno, a na UFC 285 priredbi će na njega zasjesti pobjednik meča između Jonesa i Ganea. Sve nas zanima kako će Jones izgledati kao teškaš, a upravo je o tome nedavno govorio i Dan Hardy:

‘‘Ne znamo kako će izgledati kao veći borac. Naravno, ima i visinu i doseg ruku za teškaša, mogao je uvijek bez problema biti teškaš. No, bi li to onda bio isti borac u poluteškoj? Jedino kad je u poluteškoj bio ugrožen je protiv boraca koji su imali slične fizičke predispozicije‘‘, rekao je Hardy za MMA Junkie.

‘‘Sjetite se samo prve borbe protiv Gustafssona. Tu je Jones bio vrlo problematičan. Dominick Reyes ga je ugrozio, tako da mislim da Jones odustaje od brojnih fizičkih prednosti koje je imao u poluteškoj. Svi mi znamo i koliko je Ciryl Gane dobar, a razlog je taj što čini sve ono što je Jones činio dobro u poluteškoj. Mislim da bi Nagnnou čak Jonesu bio lakši protivnik, čisto jer bi tad znao što ga može dočekati‘‘, dodao je.

Ovo je jako dobra analiza od strane Dana Hardyja, a Gane je za Jonesa dosta nezgodan protivnik. Treba uzeti u obzir i činjenicu da se dugo nije borio, tako da ćemo idućega mjeseca svi budno pratiti UFC 285.

Linker
23. travanj 2024 22:48