UFC

Dan Hooker iznio svoje mišljenje o borbi u vrhu srednje kategorije: ‘Nije trebao prihvatiti tu borbu, odabrao je najteži put!‘

Dricus Du Plessis

 LOUIS GRASSE/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Louis Grasse/pximages/icon Sportswire/newscom/profimedia
Hooker će se boriti na istom ‘eventu‘ kad i ova dvojica, a protivnik će mu biti Jalin Turner

Srednja kategorija UFC-a ponovno je postala interesantna sa nanovo rasplamsanim rivalstvom Israela Adesanye i Alexa Pereire, dodajući dvije sjajne njihovoj priči koja traje još od dana kikboksa. Nakon posljednje borbe u kojoj je Adesanya vratio svoju titulu, saga je stavljena u drugi plan zahvaljujući Pereirinom skorom prelasku u polutešku kategoriju te se očekuju nova imena koja će izazvati prvaka, a jedan od onih koji ulaze u ovu priču jest bivši protivnik Roberta Soldića Dricus du Plessis.

On je udaljen jednu pobjedu od prilike za napad na pojas, no nažalost po prvaka Adesanyu, koji jedva čeka da se dočepa "Stillknocksa", du Plessis prvo mora proći kroz bivšeg prvaka Roberta Whittakera 8. srpnja (sedmi mjesec) na UFC-u 290. To će biti lakše reći nego učiniti jer je Adesanya bio jedini čovjek koji je bio sposoban pobijediti Whittakera. Adesanyin prijatelj i timski kolega, Dan Hooker, ne može se oteti dojmu da je du Plessis ovim potezom propustio veliku priliku za napad na tron.

"Ako Rob obavi posao, to bi bio sljedeći u pay-per-view tamo u Australiji, ali ne mislim da je Dricus morao uzeti ovu borbu, osjećam da nije odigrao pravi potez. Vjerojatno je mogao dobiti priliku za naslov da se ne bori ni s kim jer je to bio idući logičan korak. Ne kažem da nema šanse pobijediti Roba, samo kažem da je to najteža borba u diviziji i da nije trebao riskirati."

“Osjećam se kao da je mogao pobijediti Seana Stricklanda i da bi dobio šansu za naslov pobijedivši ga. Da se moram boriti protiv Seana Stricklanda ili Roba Whittakera, birao bih Stricklanda. To je bolji stilski meč za njega i to je borba u kojoj se mnogo više može dobiti, nije napravio dobar potez, odabrao je najteži put do pojasa”, rekao je Hooker.

Du Plessis, 29, do sada je bio besprijekoran unutar oktogona. Pridruživši se promociji u listopadu 2020. godine, započeo je svoj trenutni niz od pet pobjeda u UFC-u impresivnim nokautom u prvoj rundi Markusa Pereza i nedavno ga produžio tehničkim nokautom Dereka Brunsona u drugoj rundi na UFC-u 285 u ožujku.

Dan Hooker će moći iz prve ruke vidjeti borbu ova dva izazivača jer i sam ima meč na istom ‘eventu‘, a protivnik će mu biti bivši krvnik Uroša Medića, Jalin Turner, koji se želi vratiti na pobjedničke staze nakon poraza od Mateusza Gamrota na UFC-u 285.

Linker
24. travanj 2024 18:27