UFC

Whittaker prozvao Adesanyu: ‘Ne želi se boriti sa mnom, ja sam najveća prijetnja njegovoj vladavini‘

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Unatoč porazima, 32-godišnji Novozelanđanin smatra kako jedino on može ugroziti prvaka srednje kategorije

Robert Whittaker (24-6) borit će se protiv Dricusa Du Plessisa (19-2) na UFC 290 priredbi 8. srpnja, a eventualnom pobjedom 32-godišnji Novozelanđanin vjerojatno će ponovno dobiti priliku za "title shot", odnosno borbu sa "starim znancem" - Israelom Adesanyom.

Njih su se dvojica prethodno već dva puta borili; u listopadu 2019. Adesanya je do pobjede došao nokautom, a u veljači 2022. slavio je jednoglasnom sudačkom odlukom. Unatoč negativnom omjeru, Whittaker je i dalje uvjeren kako je upravo on najveća prijetnja aktualnom prvaku srednje kategorije UFC-a.

- Ne želi se boriti sa mnom - rekao je za Fox Sports Australia, pa odlučno nastavio:

- Ja sam za njega najteža borba u diviziji. Prva borba nije baš bila dobra za mene, u drugoj sam bio blizu, a za ovu treću imam stvarno dobar osjećaj. Napredovao sam kroz svaku borbu, možete to vidjeti. Ako pogledate moje ranije mečeve, vidjet ćete da sam sa svakim od njih postajao sve bolji. Mislim da sam najveća prijetnja Adesanyi i njegovoj vladavini u ovom trenutku. Naravno da želi da Du Plessis pobijedi, to je puno lakša borba za njega, ali to mi ne smeta.

Podsjetimo, Du Plessis je za UFC debitirao u studenom 2022. nokautiravši Markusa Pereza, a od nakon toga je pobjeđivao, redom, Trevina Gilesa, Brada Tavaresa, Darrena Tilla i Dereka Brunsona. Valja spomenuti i da je bio prvak velter kategorije u KSW-u, a do pojasa je došao pobjedom nad Robertom Soldićem (TKO), koji mu je, pak, ekspresno uzvratio zbog tog poraza, nokautirao ga pola godine kasnije i vratio pojas u svoje vlasništvo.

Linker
25. travanj 2024 12:03