UFC

Dan Hooker odlučan je u tome da osvoji UFC-ov pojas prije kraja karijere: ‘Ovaj put svoju priliku neću prodati tako lako‘

Dan Hooker

 COLIN MURTY Afp
Hooker je očito naučio na svojim greškama iz prošlosti

Dan Hooker planira pristupiti svom povratku u vrh UFC-ove lake kategorije s više promišljenosti i opreza.

Hooker (24-12) zauzeo je peto mjesto u poretku boraca do 70 kilograma nakon što je ovog mjeseca na UFC-u 305 podijeljenom odlukom sudaca pobijedio poljsku uzdanicu Mateusza Gamrota. Ta pobjeda označila je treći uzastopni trijumf za "The Hangmana", nakon što je prethodno svladao Claudia Puellesa i Jalina Turnera.

Sada, kada je na pragu moguće borbe za poziciju prvog izazivača, Dan Hooker jasno daje do znanja da neće riskirati ovu priliku.

"Naučio sam iz svog prvog iskustva da ovaj put ne napravim neku glupost" rekao je Hooker za ESPN Australia. "Prošli put kada sam bio na petom mjestu, pristao sam na borbu s Michaelom Chandlerom. Dao sam Chandleru priliku, bila je to njegova prva borba u UFC-u. Otišao sam u Abu Dhabi, na drugi kraj svijeta, bez trenera. To nije bila najpametnija odluka, pa ovaj put planiram biti pametniji i ne prodati svoju priliku za naslov."

Hooker je prvotno izazvao Conora McGregora nakon svoje borbe protiv Gamrota, no ubrzo je preusmjerio pažnju na jednog od vodećih izazivača, Armana Tsarukyana.

Ovaj 34-godišnjak odlučan je u namjeri da osvoji UFC-ov pojas prije nego što završi karijeru.

"Više cijenim svoj tim i trenere nego prije" rekao je Hooker, prenosi MMAJunkie. "Imao sam loš niz tijekom pandemije COVID-a. Bilo je izuzetno teško kao međunarodni borac natjecati se tijekom COVID-a – pogotovo u Novom Zelandu, gdje smo imali neke od najstrožih mjera lockdowna na svijetu. U tim borbama bilo je očito; borio sam se bez svojih trenera i bez svog tima. Kada sam se vratio, počeo sam više cijeniti ulogu koju ti ljudi igraju u mojoj karijeri."

Linker
10. rujan 2024 19:19