UFC

Dan Hooker vjeruje kako ga pobjeda protiv Makhacheva stavlja u konkurenciju za idućeg izazivača

Dan Hooker
 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
Novozelanđanin vjeruje kako pobjedom protiv Dagestanca dobiva jako puno

Izuzev dvije borbe za pojas koje ćemo 30. listopada gledati na UFC 267 priredbi, niz je drugih borbi koje ćemo s velikim zanimanjem popratiti. Jedna od takvih svakako je ona između Dana Hookera i Islama Makhacheva. Borci koji su blizu samog vrha lake kategorije trebali bi ponuditi pregršt uzbuđenja.

Dan Hooker oduševio je MMA javnost prihvativši borbu na ''short notice'' protiv izuzetno opasnog Makhacheva. Dagestanac je borac kojeg bi mnogi radije izbjegli, no Hooker je oduvijek bio poznat kao borac koji ne bira mjesto, vrijeme i protivnika, a tako je bilo i ovaj puta kada je uskočio umjesto ozlijeđenog Rafaela dos Anjosa. Ipak, svjestan je ''Hangman'' kako i pobjedom u ovom meču može dobrano profitirati.

''Bez dileme, pobjeda me stavlja u konkurenciju za napasti pojas. Pobjednik će biti jedan od dvojice koji su u igri za idućeg izazivača. Drugi će biti pobjednik borbe između Gaethjea i Chandlera. Naravno, ovisi i o tome kako će se borba za titulu odviti. Ukoliko Oliveira pobijedi Poiriera, a Chandler pobijedi u svom meču, želimo li uistinu ponovno gledati taj meč? Puno različitih stvari mogu se dogoditi. Ali da, pobjednik ove borbe biti će jedan od dvojice tipova koji će konkurirati za idućeg izazivača. To je vrlo realna mogućnost.'', rekao je Novozelanđanin u razgovoru za MMA Junkie.

Devet dana preostalo je do borbe, no ''trash talka'' između Makhacheva i Hookera zasad nije bilo. Glasniji su bili Islamov menadžer Ali Abdelaziz i Khabib Nurmagomedov, nego sami borac koji će nastupiti. Hooker smatra kako ovoj borbi nije potrebno dodatno promoviranje jer interes fanova sam po sebi je velik.

''Ova borba već se prodala. Postoji određena priča koja ne treba nikakav dodatak. Ništa nije izlazilo iz njegovih usta, on nije rekao niti riječi o svemu ovome. Ljudi oko njega pričaju razne stvari, ali neću se raspravljati s njima. Borim se protiv Islama, a ne tipova koji su mu u kutu i slično. On nije ništa pričao o meni i stoga ne osjećam da ja imam nešto za pričati o njemu.'', dodao je ''Hangman''.

Inače, Makhachev i Hooker drže peto i šesto mjesto na ljestvici izazivača i sve su bliže samom vrhu kategorije. Naravno, Justin Gaethje i Michael Chandler također su u igri za napasti pojas nakon što Poirier i Oliveira odrade svoj meč u prosincu. Međutim, ne smijemo zaboraviti niti trećerangiranog Beneila Dariusha koji sa sedam pobjeda u nizu također ima valjane argumente za napasti pojas prvaka u lakoj kategoriji.

Linker
14. travanj 2024 16:01