UFC

Dan Hooker vratio je samopouzdanje i otkrio kada želi opet nastupiti: ‘Zaslužujem nastup na tom eventu‘

Dan Hooker

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
32-godišnji ‘‘Hangman‘‘ napokon se vratio pobjedama, a vratio se i osmijeh na njegovo lice

Velik pritisak bio je proteklog vikenda na Danu Hookeru. Novozelanđanin je u meč protiv Claudia Puellesa ušao sa četiri poraza u posljednjih pet nastupa i s nizom od dva uzastopna poraza.

Puelles nije borac koji pripada vrhu lake kategorije i Hooker bi novim porazom vjerojatno bio otpušten iz UFC-a, a možda bi se i svojevoljno povukao iz sporta. To se ipak nije dogodilo i Dan je slavio tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Bio je to podosta čudnovat meč, prvenstveno zbog pristupa Claudia Puellesa koji je na bizarne načine htio odvesti meč u parter, ali bez pretjeranog uspjeha. U stojci se vidjelo da je Hooker daleko kvalitetniji borac. Svi zapravo i znaju da je Dan Hooker vrlo kvalitetan borac kojemu je trebao povratak samopouzdanja. Pobjedom protiv Puellesa, Hooker se vidno opustio i oraspoložio, a već je spreman za ugovaranje novog nastupa.

‘‘Mislim da sam napravio dovoljno da zaslužim mjesto na UFC 284 eventu. Spreman sam boriti se s apsolutno bilo kime tko je voljan doći tamo i boriti se tog datuma (11.2.2023.). Bit će dobro pripremati se sa mojim trening partnerom Alexanderom Volkanovskim za taj datum i taj event. Dakle, bilo koji protivnik za taj event.‘‘, rekao je Hooker na konferenciji za medije.

Razlozi njegove želje da nastupi na tom eventu vrlo su jasni. Radi se o UFC-ovom povratku u Australiju, a s obzirom da je Hooker Novozelanđanin, UFC 284 gotovo pa je na njegovom domaćem terenu.

‘‘Najbolji protivnik koji digne ruku za nastup na tom eventu dobit će priliku. Borit ću se proti bilo koga, kao što uostalom to radim cijelu svoju karijeru. Želim se boriti s najboljima.‘‘

Hooker nagli pad forme bio je podosta misteriozan. Neki će reći da se jednostavno borio s protivnicima koji su puno bolji od njega, ali Hookera su protivnici počeli redovno završavati u prvoj rundi (sve do meča s Puellesom), a to nije nešto što se Danu prije događalo. ‘‘Hangman‘‘ je pokušao pojasniti razloge lošijih izdanja u tim mečevima.

‘‘Uzimao sam treninge ‘zdravo za gotovo‘. Nisam više cijenio okruženost najboljim trening partnerima i trenerima na svijetu. Olako sam sve to shvaćao. Tek kad sam ostao bez većine njih, shvatio sam koliko su mi zapravo značili. Mislim da su svi vidjeli koliko sam uživao u ovom trening kampu. Eugene Bareman (glavni trener City Kickboxing dvorane) gurao nas je do krajnjih granica, a ja sam uživao u svakoj sekundi. Zato ste me vidjeli da se tako zabavljam. To je bio znak poštovanja i zahvale mom timu, trenerima i svima koji me podržavaju. Ja sam opasan tip kad sam sretan.‘‘, pojasnio je Dan Hooker.

Većina MMA fanova također su sretni kad vide Dana Hookera sretnog i u najboljem izdanju. Radi se o borcu koji je spreman potući se bilo kada, bilo gdje i s bilo kim. Možda ne pripada samom vrhu, ali je oličenje pravog borca.

Linker
25. travanj 2024 16:06