UFC

Alex Pereira novi je prvak srednje kategorije! Krajem borbe završio Adesanyu i uzeo mu pojas

Alex Pereira vs. Israel Adesanya 

 JAMIE SQUIRE/Getty images/Profimedia
Adesanya je bio nadomak šeste obrane titule, no Pereiru se ne smije otpisati do samog kraja

Noćašnji UFC 281 predvodili su stari rivali Israel Adesanya i Alex Pereira, a ovo im je ujedno bio sveukupno treći susret. Prije toga Pereira je dvaput pobijedio Adesanyu i to jednom čak teškim nokautom, a Israel je večeras tražio šestu uzastopnu obranu titule.

Adesanya je u ovaj meč ušao kao favorit po kladionicama, a sigurno je imao dodatan motiv da osveti poraze od Pereire iz dana kickboksa. S druge strane Pereiri je ovo bio tek četvrti meč u UFC-u, a napad na titulu izborio je nokautom protiv Seana Stricklanda u prvoj rundi što se dogodilo u sedmom mjesecu ove godine.

Pereira je agresivno otvorio borbu, no strasti su se ubrzo smirile te je Adesanya krenuo sa ‘‘low kickovima‘‘. Vraćao je istom mjerom i Pereira, a pokušavao je i ‘‘high kickovima‘‘, no Israel je odlično branio na početku. Desnim direktnom je Adesanya pogodio Periru što je ovaj i osjetio, a počeo je Pereira i bacati taj lijevi kroše kojeg je Israel uspijevao izbjeći. Pritiskao je Pereira cijelu prvu rundu, a rundu su završili u klinču uz kavez kojeg je inicirao Adesanya. Sa zvonom je Adesana pogodio desnim direktom pa potom lijevim krošeom i skoro nokautirao Perieru, ali zvono ga je spasilo!

Drugu rundu je Israel otvorio sa nekoliko ‘‘low kickova‘‘, ali Pereira je opet krenuo pritiskati. Adesanya je stalno bio leđima na žici, odličan je pritisak Pereira stvarao. Adesanya je postao sve uspješniji sa ‘‘low kickovma‘‘ i direktima. Ponovno su bili na žici u klinču, a Adesanya je pokušao rušiti što je Pereira obranio. Adesanya je ponovno pogodio taj desni direkt, ali i Pereira je pogodio lijevi kroše koji je Adesanya osjetio. Israel je ponovno inicirao klinč minutu prije kraja runde, ponovo je htio rušiti ali opet nije uspio. Pereira je pogodio ‘‘high kick‘‘ kojeg je Adesanya osjetio, a zatim je u posljednjim sekundama srušio prvaka.

Treću rundu su započeli rezreviranije nego prve dvije, sijevali su ‘‘high kickovi‘‘ no nitko nije pogodio početkom runde. Pereira je nastavio s pritiskom i pokušao rušiti, no Adesanya se uspio okrenuti i uzeti leđa Pereiri. Adesanya je odveo Pereiru do žice dok je Alex pokušavao ustati, a Adesanya je kontrolirao zglob Pereire tako da nikako nije mogao ustati. PEreria je napao polugom na nozi ali nije uspio, a Adesanya je završio gornji u gardu na parteru. Alex je ozbiljno izgledao umorno, a ovo je bila jaka runda za prvaka.

U četvrtoj rundi Pereira smanjio pritisak, a na početku su opet izmjenjivali ‘‘kickove‘‘. Israel je pogodio taj desni direkt koji mu je stalno prolazio, ali prema sredini runde Pereira je pojačao pritisak. Bolje se tu snalazio Adesanya te je Pereira djelovao jako umorno. Adesanya ga je odveo u klinč na žicu gdje je pogodio i nekoliko dobrih udaraca, ali je i Pereira vratio lijevim krošeom što je prvak vješto izbjegao. Krajem runde Adesanya je još jednom pokušao rušiti, no nije uspio.

Posljednju rundu Pereira je opet agresivno otvorio i krenuo s pritiskom, bacao je ‘‘low kickove‘‘ ali je Adesanya borbu opet odveo u klinč na žicu. Pereira je pogodio odličan ‘‘low kick‘‘ koji je poslao na pod Adesanyu, no ubrzo se pridigao i nastavio. Pogodio je Pereria dovar lijevi kroše, uzdrmao je Adesanyu i kombinacijom uz žicu je završio Adesanyu! Pogađao je aperkatom i desnim krošeom što je bilo previše za Adesanyu te je Marc Goddard prekinuo borbu.

UFC 281 - Rezultati priredbe

Glavni dio

Alex Pereira def. Israel Adesanya via TKO, R5 (2:01)

Zhang Weili def. Carla Esparza via sub (RNC) (R2, 1:05) IZVJEŠTAJ

Dustin Poirier def. Michael Chandler via sub (RNC) (R3, 2:00) IZVJEŠTAJ

Chris Gutierrez def. Frankie Edgar via KO, R1 (2:01)

Dan Hooker def. Claudio Puelles via TKO, R2 (4:06)

Preliminarni dio

Renato Moicano def. Brad Riddell via sub (RNC) (R1, 3:20)

Ryan Spann def. Dominick Reyes via KO, R1 (1:20) IZVJEŠTAJ

Erin Blanchfield def. Molly McCann via sub (kimura) (R1, 3:37)

Andre Petroski def. Wellington Turman via jednoglasnom sudačkom odlukom (30-27 x2, 29-28)

Matt Frevola def. Ottman Azaitar via KO, R1 (2:30)

Karolina Kowalkiewicz def. Silvana Gomez Juarez via jednoglasnom sudačkom odlukom (29-28 x3)

Michael Trizano def. Seung Woo Choi via KO, R1 (4:51)

Montel Jackson def. Julio Arce via jednoglasnom sudačkom odlukom (30-27 x2 29-28)

Carlos Ulberg def. Nicolae Negumereanu via KO, R1 (3:44)

Linker
23. travanj 2024 02:49