UFC

Dana White: ‘Ako me on nazove i kaže da želi Stipu, možemo odmah dogovoriti tu borbu‘

Dana White i Stipe Miočić
 screenshot (YouTube, UFC)
Neke nove planove, ali i već poznate stavove, iznio je Dana White u svom novom intervjuu

Situacija u UFC-ovoj teškoj kategoriji postaje sve jasnija. Neovisno o tome kakvi su planovi Jona Jonesa te do kada bi se trebalo čekati povratak Stipe Miočića. To je predsjednik UFC-a, Dana White, već više puta potvrdio, uz informaciju kako će se ići normalnim slijedom, koji predstavlja Derricka Lewisa kao idućeg izazivača.

Još jednom je White sve to potvrdio u podosta sadržanom razgovoru s Kevinom Ioleom, uhvativši se još jednom i teme Jona Jonesa te problema u pregovorima s istim. I to nakon što je potvrdio kako će se borba između Francisa Ngannoua i Derricka Lewisa svakako održati ovog ljeta.

"Radim s Jonom Jonesom sad već deset godina i znam kako kod njega idu stvari. Jon Jones je prije svega jedan drugačiji tip životinje. Slušajte me, ja sam svojevremeno uspio dogovoriti sve s Brockom Lesnarom i Fedorom Emelianenkom, obojica su se htjeli boriti jedan protiv drugog. No, Jon Jones nije takav. Jon je jedan od onih koji su mogli zavladati ovim sportom. Mogao je imati ugovor s Nikeom gdje bi se 25 godina nakon njegovom umirovljenja prodavale njegove tenisice. Ja sam uvijek uzbuđen kad vidim da Jones dolazi i uistinu je spreman boriti se. No, ako se neće boriti, onda je to tako", ispričao je White.

To što je rekao zapravo ide u prilog Jonesovim posljednjim izjavama kako bi se možda mogao vratiti tek u ovo vrijeme iduće godine. Nije to Whitea nakon toga naravno iznenadilo, kao što ne bi bio iznenađen niti da Jones odustane od svega.

"Jon Jones se sutra može umiroviti na vrhu. Ako me sutra nazove i kaže da se umirovljuje, ja neću biti šokiran niti ću biti slomljen zbog toga. Čestitao bih mu na toj odluci. Da me sutra nazove i kaže da se želi boriti idući dan, da želi Stipu, rekao bih sjajno. Bio bih istog trenutka spreman to dogovoriti", još je jednom potvrdio, naglasivši kako Jonesa, ako se u ovom trenutku želi boriti, svakako prvo čeka Stipe Miočić.

S druge strane, kad bi se pitalo Miočića, tu borbu u ovom trenutku ne bi bilo lako dogovoriti, pošto se on sigurno neće boriti do rođenja sina, a do toga je još tri mjeseca. Osim toga, iako ne sakriva ambiciju boriti se protiv Jonesa, njegov glavni cilj je povratak titule. A ona će nakon kolovoza biti i dalje kod Francisa Ngannoua ili kod Derricka Lewisa.

Glavno da je Miočić konstantno u Whiteovim planovima, kao što najveći teškaš u UFC povijesti to svakako zaslužuje.

Linker
25. travanj 2024 13:00