UFC

Dana White: 'Conor McGregor je umirovljen, no ne otpisujem njegov povratak'

Conor McGregor
 Kirill KUDRYAVTSEV / AFP)
Dana White je novinarima potvrdio kako se Conor McGregor nalazi u borilačkoj mirovini

Prošlo je nešto više od mjesec dana otkako je Conor McGregor najavio svoje umirovljenje, vrlo kratko nakon završetka UFC 250 priredbe. Tim putem otkrio je kako više ne može pronaći uzbuđenje i da bi najbolje bilo otići. Iako su mnogi to na prvu prihvatili kao još jednu njegovu igru, od tada se ništa nije promijenilo. Da je najpopularniji borac svijeta trenutno službeno u mirovini, potvrdio je i Dana White u razgovoru koji je odradio za FOX Sports.

"Da, kako sada stvari stoje, on je u mirovini", rekao je White, nastavivši: "No, ne bih se iznenadio da se vrati iduće godine i izrazi želju boriti se protiv nekoga nakon što se ovih nekoliko borbi održi."

Situacija oko borbe koja Conora najviše za nima, one za titulu prvaka lake kategorije, je trenutno vrlo neizvjesna. Khabib Nurmagomedov još uvijek se nije javno obratio nakon smrti oca te se ne može niti pretpostaviti kakvi će biti njegovi planovi i hoće li se boriti protiv Justina Gaethjea u rujnu, kao što je UFC imao u svom rasporedu.

Osim toga, White smatra da Conor pažljivo bira borbe s razlogom.

"Nema nikakve sumnje da je Conor jedan od najboljih boraca na svijetu. No, ono što se njemu događa je ono što se događa svim profesionalnim sportašima kad iznenada dođu do bogatstva. A Conor je jako bogat. On ima priliku odabrati što će raditi i protiv koga se želi boriti, posebno dok je svjestan da mu je do kraja karijere preostalo tek par borbi", objasnio je.

McGregor je u siječnju ove godine odradio svoj veliki povratak te je najavio aktivnu godinu. Ipak, pandemija koronavirusa pokvarila je razne planove svima, uključujući UFC pa tako i njemu. U tim trenucima mu se najboljom odlukom činilo objaviti mirovinu. I kako sada stvari stoje, do daljnjeg će biti tako.

Linker
20. svibanj 2024 15:57