UFC

Dana White: 'Conor pokušava drugim borcima ukrasti trenutak slave i to ciljano čini'

Conor McGregor i Dana White
 Screenshoot (YouTube, UFC)
Dana White vjeruje da zna zašto je Conor McGregor objavio fotografije njihovog dopisivanja

Posljednja medijska prepirka predsjednika UFC-a, Dane Whitea, bila je ona koju je imao s Conorom McGregorom. Dogodilo se to krajem rujna, kad je McGregor objavio fotografije njihovog dopisivanja, u kojem se vidi kako je tražio borbu protiv Diega Sancheza, ali i da je bilo govora o okršaju s Justinom Gaethjeom. Nazvao je to tada White prljavim potezom, da bi Conor uzvratio nazvavši svog poslodavca lažovom. Sve se to na neki način brzo smirilo, a White je sad objasnio kako vjeruje da zna zbog čega je do toga došlo.

"Ovo je bila jako neobična situacija, neobičnija i čudnija od svega što je on do sada napravio. A gotovo da postoji pravilo ili šablona. Uvijek kad radimo neku veliku priredbu ili neku veliku borbu, a Israel Adesanya je prošlog vikenda postavio nekoliko rekorda i borba je bila uistinu masivna, najčešće dan prije takve borbe se Conor javi i krene pisati kako će se boriti protiv određene osobe. Bilo je to kao da pokušava Adesanyi ukrasti njegov trenutak slave. No, on to radi svaki put kad mi imamo neku veliku borbu", rekao je White u razgovoru za Sports Illustrated. Naime, objava dopisivanja pojavila se dan prije UFC 253 priredbe, a sve se nastavilo kroz idućih nekoliko dana. Dovoljno da Adesanya i njegova fantastična pobjeda ne budu sami u prvom planu MMA kuloara.

Uistinu, možemo se sjetiti više primjera, od kojih se svakako ističe onaj iz lipnja, kad je gotovo odmah nakon pobjede Amande Nunes protiv Felicije Spencer objavio svoje umirovljenje. Naravno, time je odmah preuzeo naslovnice borilačkih medija u trenucima kad bi tamo bila UFC-ova rekorderda i najuspješnije borkinja u povijesti. Kao što je navedeno, ova dva slučaja nisu jedini primjer, ali svakako primjer gdje je Conor uspio u potpunosti neke druge borce staviti u drugi plan.

Trenutno nije poznato kad bi se McGregor mogao vratiti borbama, no White je spominjao kako i za njega ima neke planove, o kojima za sada ne može govoriti.

Linker
19. svibanj 2024 18:26