UFC

Dana White: ‘Jon Jones bi pobijedio Ngannoua na isti način kao i Ciryla Ganea‘

Dana White

 Louis Grasse/SPP/Shutterstock Editorial/Profimedia
Prava je šteta što to nikad nećemo saznati, ali je razumljivo zašto sada UFC-ov šef govori ovakve stvari o Francisu

Poznato je kako Dana White i Francis Ngannou nikako nisu u dobrim odnosima, a nedavno je UFC-ov predsjednik zauvijek zatvorio Francisu vrata najjače promocije. Rekao je kako se Ngannou više nikada neće boriti u UFC-u, što ni ne čudi ako uzmemo u obzir način na koji su se rastali i raskinuli ugovor.

Nakon što je nedavno Jon Jones pobijedio Ciryla Ganea, pomalo sarkastično se javio Ngannou i čestitao mu na pobjedi oslovivši sebe kao ‘‘teškaškog kralja‘‘, a Dana je sinoć rekao kako bi Jon Jones učinio istu stvar Ngannouu kao i Ganeu:

‘‘Ta borba me više ne zanima. Pokušavao sam organizirati tu borbu dvije godine, ali on (Ngannou) jednostavno nije htio. Razumijete što govorim? Nije se htio boriti. Otišao je bez da smo uspjeli sklopiti neki dogovor. A ja znam kako funkcionira svijet boksa, ludo je. Ali Francis jednostavno ništa nije želio‘‘, rekao je Dana za TMZ Sports.

‘‘Pokušavao sam tu borbu organizirati dvije godine, i pazite što ću vam sada reći. Mislim da također puno ljudi ovako misli. Mislim da bi borba izgledala isto da je i Francis bio unutra. On i Ciryl Gane su imali rat na pet rundi. Da Ciryl nije išao na onaj ‘submission‘, vjerojatno bi pobijedio tu borbu‘‘, dodao je.

Već smo se puno puta uvjerili kako MMA matematika ne funkcionira na taj način, ali razumljivo je zašto UFC-ov šef sada govori ovakve stvari. Fanovi su vjerojatno željeli gledati okršaj Jonesa i Ngannoua, no sada ta borba graniči s nemogućim jer Ngannou nikad više neće ući u UFC-ov kavez, dok je Jones s druge strane potpisao ugovor na osam borbi i nekoliko idućih godina.

Linker
26. travanj 2024 15:23