UFC

Dana White pojasnio spajanje s WWE-om: ‘Najveće promjene dogodit će se s poslovne strane‘

Dana White

 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC-ov predsjednik odbacio je mogućnost razmjene boraca i tranzicija iz jedne u drugu organizaciju

Puno špekulacija izazvao je potez Endeavora. Kompanija koji drži vlasništvo nad UFC-om prije nekoliko dana dodala je i WWE pod svoje vlasništvo, točnije 51 posto njihovih dionica. Time je Endeavor postao većinski vlasnik najveće organizacije kad je profesionalno hrvanje u pitanju, a najveću MMA organizaciju već imaju pod svojim okriljem.

Puno se pisalo i o tome kako je sada došlo do spajanja UFC-a i WWE-a, a mnoge zagrižene MMA fanove zabrinula je ta tvrdnja. Rijetki su MMA fanovi koji žele vidjeti nekakav utjecaj ‘‘kečera‘‘ i cijelog tog biznisa na MMA kao sport. Općepoznato je da WWE funkcionira na temelju unaprijed složenih scenarija i radi se prvenstveno o zabavi, uz sportske elemente koji sve to čine cjelinom.

UFC s druge strane kao najjača MMA organizacija pruža mečeve čiji ishod nije unaprijed isplaniran i fokus je isključivo na sportskom nadmetanju u kojem bolji pobjeđuje. Zato mnogi UFC-ovi fanovi nisu pretjerani pobornici ‘‘kečera‘‘ i WWE-a, ali Dana White kao UFC-ov predsjednik tvrdi da se ništa drastično neće niti promijeniti kad je u pitanju UFC-ov način rada i mečevi koje ćemo gledati.

White je objasnio da će ovo spajanje zapravo utjecati najviše na neke pozadinske procese koji se tiču poslovne i financijske strane, dok će princip proizvoda koji se gledateljima prezentira ostati netaknut.

‘‘Sklapat ćemo nova savezništva, dogovore i sponzorstva, lista seže unedogled. Poslovna strana je ono gdje će se dogoditi najveće promjene. Što se tiče onoga što mi konkretno radimo, tu neće biti nikakvih promjena. Neće biti nikakvog tipa prelazaka iz jednog sporta (organizacije) u drugi sport (organizaciju). Da, imali smo Brocka Lesnara koji se htio testirati u UFC i postao je prvakom teške kategorije. On je jednostavno takva atleta. Zatim imate i primjer Ronde Rousey koja je bila prvakinja kod nas, a zatim je otišla u WWE, tamo se okušala i postala je prvakinjom. Takav oblik sinergije će i dalje postojati.‘‘, rekao je White.

Dakle, nećemo svjedočiti slučajevima gdje će određeni sportaši istovremeno miksati nastupe u WWE-u i UFC-u te paralelno graditi obje karijere. Moguće je da se neke od glavnih zvijezda odluče napraviti tranziciju, ali tek kad završe svoj posao u jednom sportu, ili ga makar privremeno stave sa strane.

‘‘Ako pogledate što smo napravili s UFC-om i nastavimo li to raditi s ovim novim entitetom koji gradimo, bit će to jedna jako moćna kompanija s pregršt odlične sinergije. Puno je odličnih stvari kojima možemo pomoći WWE-u da njihov posao raste. Jako je puno toga. Pogledajte što su Endeavor i UFC napravili zajedno. UFC im je prodan za 4,025 milijardi američkih dolara, a sada kompanija vrijedi 12,03 milijardi dolara. Puno je toga što možemo pružiti WWE-u.‘‘, dodao je White za kraj ove priče, tijekom svog obraćanja medijima.

Dakle, ako je vjerovati Whiteu, nećemo svjedočiti nikakvim promjenama kad je u pitanju ono čime se UFC bavi i ono što nam pružaju kao svoj produkt. Njihovo poslovanje ostaje i dalje isto, a glavne promjene događat će se u onim pozadinskim procesima koji se tiču financija.

Linker
28. travanj 2024 02:46