UFC

Bo Nickal nastupa na UFC 290 eventu: Poznato je ime njegovog sljedećeg protivnika

Bo Nickal

 Screenshot (youtube, Ufc)
Jedan od najzanimljivijih talenata u UFC-u neće dugo čekati svoj drugi UFC nastup

Bo Nickal prije nekoliko je dana saznao kako neće ostati bez pobjede u UFC debiju. Jamie Pickett se planirao žalit i tražiti poništenje borbe zbog udarca u međunožje koji je prethodio rušenju. Nickal je u klinču bacio udarac koljenom koji je prema navodima Picketta odsjeo na međunožju, sudac nije reagirao, a Nickal je ubrzo srušio Picketta.

Nije Nickalu dugo trebalo da iskoristi gornju poziciju u parteru i došao je do pobjede ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi. Pickett se prvotno planirao žaliti, ali njegov menadžer prije nekoliko dana je otkrio kako ih je atletska komisija u Nevadi obavijestila da nemaju dobru osnovu za žalbu, te su nastavno na to odustali od žalbe.

Nickalu tako ostaje prva UFC pobjeda i četvrta u MMA karijeri, a nećemo dugo čekati do njegove druge borbe pod okriljem UFC-a. Ovaj donedavno ponajbolji američki hrvač, a sada jedan od najperspektivnijih MMA boraca, svoj drugi UFC nastup odradit će 8. srpnja (sedmi mjesec) na UFC 290 eventu.

Američki borac Tresean Gore (4-2-0, 1-2 UFC) bit će njegov protivnik. 28-godišnji Gore pod okriljem UFC-a odradio je tri nastupa, a nakon dva poraza u uvodna dva nastupa, Gore je pobjedu upisao u 10. mjesecu prošle godine. ‘‘Giljotinom‘‘ u drugoj rundi porazio je Josha Fremda i tom pobjedom je izborio ostanak u UFC-u.

U meč protiv Nickala ući će kao ogroman autsajder. Nema Gore neku pretjeranu prednost u iskustvu, a kad su vještine u pitanju, tu je u osjetnom deficitu. Ne treba ga ipak unaprijed otpisati, jer sigurno će imati velik motiv da zaustavi ‘‘hype‘‘ koji se stvara oko Nickala.

Linker
30. travanj 2024 00:01