UFC

Dana White nabrojao najbolje borce koji nikad nisu osvojili UFC-ovu titulu

 Screenshot (YouTube, UFC)
Odgovarajući na pitanja fanova predsjednik UFC-a Dana White otkrio je koje bi to borce uvrstio na listu najboljih, a da nisu tijekom karijere osvojili UFC-ov pojas.

Nije nimalo lako doći do meča za naslov prvaka, a i kada ga izborite onda vas sa suprotne strane čeka u tim trenucima najbolji borac iz vaše kategorije.

Da je teško postati prvak u najpoznatijoj svjetskoj MMA promociji, na vlastitoj koži osjetili su mnogi, a na listi koja je pretrpana poznatim imenima naći ćete i one koji su više puta ostajali kratki na toj posljednjoj prepreci.

Pa tko je onda najbolji borac koji nikada nije osvojio UFC-ov pojas?

Svoj odgovor na to pitanje ponudio je Dana White razgovarajući s fanovima na Redditu.

"Cowboy, Faber, Wanderlei Silva, Benavidez, Condit... duga je ta lista", poručio je predsjednik UFC-a.

Donald Cerrone, prvi s Whiteove liste, borac je s najviše pobjeda u Octagonu (23), ali unatoč tome nikad nije postao prvak. Kauboj je, podsjetimo, samo jednom imao priliku osvojiti UFC-ovo zlato, ali 2015. godine u njegovom ga je pohodu zaustavio tadašnji prvak u lakoj kategoriji Rafael dos Anjos.

Urijah Faber bio je vrlo uspješni WEC prvak u perolakoj, ali isti uspjeh nije uspio nikada ponoviti na najvećoj pozornici. 'The California Kid' čak je tri puta napadao UFC-ov pojas u bantamu. Dvaput je od njega u tim mečevima bio uspješniji Dominick Cruz, a jednom Renan Barao. Spomenimo i da se Faber s Baraoom borio i za privremenu titulu, ali je Brazilac slavio i u tom meču.

Wanderlei Silva imao je samo jednu priliku, ali njega je 2000. godine u borbi za upražnjeni pojas poluteške kategorije svladao Tito Ortiz.

Joseph Benavidez tri puta je napadao UFC-ov tron. Dvaput je izgubio od Demetriousa Johnsona i jednom od Deivesona Figueireda s kojim se borio krajem veljače u Norfolku.

Whiteova lista završava s Carlosom Conditom koji se od ostalih nabrojanih razlikuje po tome da je bio privremeni prvak. 'The Natural Born Killer' do tog je naslova u velter kategoriji stigao 2012. kada je u Las Vegasu pobijedio Nicka Diaza, no u pohodu na onaj 'pravi' pojas iste godine zaustavio ga je legendarni Georges St-Pierre. Spomenimo i da je Condit sudjelovao u još jednoj fantastičnoj borbi za naslov, ali je 2016. nakon 25 minuta poprilično izjednačenog okršaja pobjeda podijeljenom odlukom sudaca pripala Robbieju Lawleru.

Koga biste vi dodali na Whiteovu listu?

Linker
23. travanj 2024 18:16