UFC

Dana White najavio najveći spektakl u UFC povijesti: ‘Bit će to nešto što nitko nikada prije nije vidio‘

UFC 306 Sphere (lijevo) i Dana White (desno)

 UFC
Čelnik UFC-a obećava da će UFC 306 biti najveći borilački događaj ikad, u areni koja posjeduje najmoderniju tehnologiju na svijetu

Dana White planira najveći spektakl u povijesti UFC-a.

Predsjednik najpoznatije MMA promocije priprema se za svoj najambiciozniji projekt do sada. Ranije ove godine, s uzbuđenjem je najavio da će dovesti UFC u Las Vegas Sphere, dvoranu koja prima skoro 19 tisuća ljudi i čija je izgradnja koštala frapantne dvije milijarde funti.

Arena, čija je gradnja trajala pet godina i koja ima neusporedive tehnološke mogućnosti videa i zvuka, ugostit će UFC 306 priredbu 14. rujna, dva dana prije meksičkog Dana neovisnosti.

"Ovo je moje ljubavno pismo Meksiku, meksičkom narodu i povijesti borilačkih sportova u Meksiku", izjavio je White u podcastu Club Shay Shay. "Bit će to u najvećoj areni ikad izgrađenoj, s trenutno najboljom tehnologijom na svijetu što se tiče arena."

image

UFC 306 at the Sphere

UFC

White je otkrio da je već potrošio izvanrednu količinu novca na ovaj događaj, koji će biti povijesni jer se ne planira vraćati u tu dvoranu.

"Već sam uložio 16 milijuna dolara u ovo. Ovo se nikad više neće ponoviti. Neće se moći replicirati. Tko god dođe nakon mene u Sphere, nadrljao je. Bit će to najveći sportski događaj koji je itko ikada vidio", dodao je White.

White već radi na stvaranju epske borilačke priredbe za UFC 306. U travnju je organizirao nezaboravni, jubilarni UFC 300, ali obećava da će ovo nadmašiti taj i svaki drugi sportski događaj u povijesti.

"Radimo na tome (UFC-u 306) i dotjerujemo ga svaki dan", rekao je White. "Svi bi trebali željeti biti na toj priredbi. Svi su bili uzbuđeni zbog UFC-a 300, ali ova će priredba biti još bolja. Bit će to nešto što nitko nikada prije nije vidio na događaju uživo."

Još nijedna borba nije najavljena za ovu priredbu. Međutim, Conor McGregor trenutno traži novi datum borbe nakon što je njegov susret s Michaelom Chandlerom 29. lipnja odgođen zbog ozljede.

Kao što smo već pisali, McGregorov timski kolega, Peter Queally, nedavno je za talkSPORT MMA rekao da će se najveća UFC-ova zvijezda vjerojatno vratiti u rujnu.

"Čini se da će nastojati organizirati tu borbu negdje u rujnu," rekao je. "Otprilike tako nešto. To je ono što čujem. Tome se možete nadati ako uspiju to ostvariti."

To ima savršenog smisla. Poznati Irac prodaje više ‘pay-per-view‘ prijenosa i privlači više gledatelja od bilo koga drugoga u povijesti MMA-a.

Vrijeme će pokazati je li baš on taj koji će biti glavna zvijezda velikog spektakla u Sphereu.

Linker
16. srpanj 2024 10:52