UFC

Dana White: ‘Nastavi li ovako, Usman će nadmašiti GSP-a i postati najbolji velteraš u povijesti‘

Kamaru Usman
 JASON SILVA, Agif via Afp
‘Pogledajte samo s kime se sve borio i s kime se još mora boriti u budućnosti...‘

Nakon što je Kamaru Usman pobijedio Gilberta Burnsa i s 13 uzastopnih pobjeda u velter kategoriji prestigao Georgesa St-Pierrea, usporedbe aktualnog i nekadašnjeg prvaka ove kategorije bile su neizbježne.

Do UFC-a 258 Usman i GSP bili su izjednačeni u ovoj statističkoj kategoriji, ali nakon svoje treće uspješne obrane naslova 'The Nigerian Nightmare' samostalno drži novi UFC-ov rekord.

"Pa upravo je srušio njegov rekord. Ako pogledate što je upravo učinio, ako nastavi u tom ritmu, on će postati najbolji velteraš u povijesti. To je činjenica. Pogledajte samo s kime se sve borio i s kime se još mora boriti u budućnosti, nema sumnje da će postati najbolji velteraš. Pitanje je samo gdje će se smjestiti u povijesti ovoga sporta", komentirao je na press konferenciji ovu temu predsjednik UFC-a Dana White.

A kada bismo gledali malo širu sliku i pogledali stanje uzastopnih UFC pobjeda u svim kategorijama, tu je Kamaru zasjeo na drugo mjesto koje dijeli s još petoricom boraca: Maxom Hollowayem, Khabibom Nurmagomedovom, Demetriousom Johnsonom, Jonom Jonesom i GSP-om koji je na onih 12 nanizanih pobjeda u velteru u posljednjem meču karijere dodao i onu jednu, ali pojasa vrijednu u srednjoj kategoriji. Spomenimo i da je na vrhu ove liste još uvijek usamljen nekoć najbolji borac svijeta Anderson Silva koji u danima dok je bio nezaustavljiv upisao čak 16 uzastopnih trijumfa.

Hoće li Usman s vremenom nadmašiti i ostala postignuća legendarnog GSP-a?

Linker
14. travanj 2024 23:06