UFC

Usman negoduje zbog ‘p4p‘ poretka: Zaslužuje li više od pozicije s koje gleda u leđa Miočiću?

Kamaru Usman
 Screenshot (YouTube, UFC)
‘Samo zato što nisam najglasniji, što nisam toliko hvalisav, što ne upadam u nevolje izvan kavez...‘

Kamaru Usman požalio se nakon posljednje pobjede da još uvijek ne osjeća poštovanje kakvo i zaslužuje pa je tako u jednom trenutku imao i prigovor za stanje na UFC-ovoj 'pound-for-pound' ljestvici.

Usman je prošlog vikenda u Las Vegasu u trećoj rundi zaustavio Gilberta Burnsa. Bila je to njegova 13. UFC pobjeda u nizu te već treća obrana velteršakog pojasa, ali i nastup za kojeg vjeruje da bi ga trebao pogurati na poretku oko kojeg se često lome koplja.

"Ta pound-for-pound' ljestvica nije natjecanje u popularnosti. Ja zapravo nisam izgubio ni rundu i kontoliram sve što se događa u kavezu. Samo zato što nisam najglasniji tip u sobi, što nisam toliko hvalisav, što ne upadam u nevolje izvan kaveza, nisam stalno na naslovnicama... Budimo iskreni, na neki mi način ne pokazuju poštovanje koje za služujem. To nije natjecanje u popularnosti i trebao bih napredovati na toj listi", rekao je Usman.

Pogledamo li trenutno stanje na 'p4p' ljestvici, Kamaru drži peto mjesto. Aktualni prvak u velter kategoriji smjestio se odmah iza kralja u teškoj - Stipe Miočića. Treći je Israel Adesanya, drugi Jon Jones, a na prvom mjesto još uvijek stoji ime Khabiba Nurmagomedova.

Zaslužuje li Usman poziciju višu od postojeće?

Linker
26. travanj 2024 09:03