UFC

Dana White: ‘Ne mogu vam potvrditi da je Jon Jones idući izazivač u teškoj kategoriji‘

Dana White

 Screenshot (youtube, Espn)
Jon Jones svakako je nezaobilazna tema kad se govori o budućnosti UFC-ove kraljevske divizije

Pred UFC 270 priredbu progovorio je Dana White o trenutnoj situaciji u teškoj kategoriji, ali i o tome kakav utjecaj na sve ima samo ime Jona Jonesa. U za ovakve prilike već standardnom razgovoru s Brettom Okamotom za ESPN, potvrdio je predsjednik UFC-a kako je Jones nešto od čega se ne može pobjeći. Ali, isto tako ne može biti siguran kako on razmišlja te što se po pitanju njega može dogoditi.

"Jon Jones je sto posto prisutan u ovoj cijeloj borbi. On je kod kuće, promatra i čeka vidjeti kako će sve završiti. Čim borba završi, neovisno o tome tko pobijedi, čut ćemo ga na društvenim mrežama. Tko zna, možda ga čujemo i tijekom borbe", rekao je White, svjestan kao i svi da će Jon Jones biti vrlo aktivan na Twitteru.

Na pitanje hoće li Jones možda doći na priredbu, White nije dao potvrdan odgovor. Po prilično je siguran da se ovog vikenda neće susresti.

"Bilo bi sjajno da je Jon tu, no mislim da će ovu borbu gledati kod kuće", rekao je uz osmijeh, ali vjerojatno i misao što se dogodilo kad je Jones posljednji put bio na nekom UFC-ovom događanju.

Ono što sve ipak zanima je hoće li napokon doći vrijeme za Jonov teškaški debi i hoće li to biti u borbi za titulu, borbi protiv pobjednika borbe između Ngannoua i Ganea. No, i to je u ovom trenutku bilo preteško pitanje.

"Ne mogu potvrditi da je Jon Jones idući. Ne zato što ga ne smatram pouzdanim, nego zato što uistinu ne znam kakav je njegov plan i koji mu je idući korak. Vjerujem da će gledati ovu borbu i onda odlučiti. Možda se neće boriti u teškoj kategoriji. Možda će se vratiti i pokušati ponovno osvojiti titulu u poluteškoj. Ne znam odgovor na to pitanje. Puno toga se može dogoditi u ovoj borbi i sve je to dio drame koju ona donosi. I to sve ovaj vikend čini zabavnijim. Jona ćemo sigurno čuti nakon što sve završi", odlučio je smiriti strasti.

Jon je već ovog tjedna najavio kako nema svog favorita, ali da će borbu pratiti s velikim zanimanjem te s ciljem da o obojici što više toga nauči. Iz tog je jasno da se u nekoj bližoj budućnosti vidi u borbi protiv nekoga od njih ili obojice. Uostalom, da ne misli okušati se među teškašima, Jon vjerojatno ne bi već godinu dana trenirao na teškaškoj težini te ne bi ni svoju prehranu i stil života prilagodio stvaranju teškaškog tijela. No, vrijeme će nam dati najbolji odgovor na sve što nas zanima.

Linker
25. travanj 2024 16:59