UFC

Dana White: ‘Ngannou je izgledao zastrašujuće! Jones? Neka počne skidati kilograme za srednju kategoriju‘

Dana White
 Screenshot (YouTube, UFC)
Izvedba novog teškaško prvaka oduševila je UFC-ovog predsjednika

Sve što je bilo potrebno za prilagoditi se i izbjeći ishod kakav je doživio u siječnju 2018. godine napravio je Francis Ngannou u vezi revanša protiv Stipe Miočića. Rezultat je pobjeda nokautom u drugoj rundi i dolazak do titule UFC-ovog prvaka teške kategorije. Neupitno zasluženo. Izgledao je puno zrelije nego kad su se prvi put u Octagonu susreli, dok je Miočić bio neprepoznatljiv. Kao da je i on ostao iznenađen taktikom svog protivnika i strpljenjem na kojem se ista bazirala.

Nitko nije sumnjao kako će izvedbom novog prvaka biti oduševljen Dana White, čovjek koji je Ngannoua na tronu vidio još spomenute 2018. godine. Tada se "Predator" na isti nije uzdigao, no sada je.

"Izgledao je opako dobro, nevjerojatno. Večeras smo od njega vidjeli neke stvari koje ranije nismo. Udarci nogom u glavu, low kickovi, jako dobar grappling i obrana od rušenje, zastrašujuće. Imao je puno vremena za razmišljati nakon prve borbe protiv Stipe i odradio je svoj posao. Čak je primio snažan Stipin udarac i ostao na nogama. Impresivna izvedba", prvi su dojmovi Whitea s konferencije za medije nakon UFC 260 priredbe i slavlja novog prvaka.

Mediji su odmah počeli špekulirati o borbi Ngannoua protiv Jona Jonesa. Sam spomen iste je intrigantan pa ne čudi što su se novinarska pitanja više odnosila na to što za Francisa slijedi nego na ono što je nedugo prije napravio najuspješnijem prvaku u povijesti UFC-ove teške kategorije. A White je dao prvi komentar kojim je nasmijao sve prisutne.

"Da sam Jon Jones i da sam kod kuće gledao ovu borbu, počeo bih skidati kilograme za srednju kategoriju", rekao je White, nakon čega se nadovezao na Jonesovu poruku:

"Ja ovdje mogu sjediti cijeli dan i objašnjavati vam što znači poruka da vam se pokaže novce. Možeš ti uvijek reći da se želiš boriti protiv nekoga, no pitanje je želiš li to zapravo?"

Jasno je kako su mentalne igrice Jonesa i Whitea već krenule te da su ispred nas dugi i teški pregovori.

Što se tiče Ngannoua, činjenica je da za njega postoji više opcija. Jedna je naravno Jones, a ako se s njim ne uspiju dogovoriti financijski uvjeti, ne bi trebalo biti problema. Znajući Stipu Miočića, on će vjerojatno zatražiti revanš, a tu je i drugi borac koji je Ngannoua savladao.

"Pogledajte prvu Ngannoua protiv Derricka Lewisa, čudna borba. Lewis je također izgledao odličnu prošlu borbu, uozbiljio se, počeo je gubiti kilograme. Imamo zanimljivih imena i izazova za Francisa u teškoj kategoriji. Vidjet ćemo što će se dogoditi. Francis svakako želi ostati aktivan i boriti se", otkrio je još White.

Ovom borbom svakako je krenulo jedno novo razdoblje UFC-ove teške kategorije, no nemojte nikako otpisati Stipu Miočića. Čovjek njegovog mentalnog sklopa htjet će se što prije vratiti tamo gdje je bio.

Linker
24. travanj 2024 14:44