UFC

Dana White: ‘ Ngannou nije htio riskirati protiv Jona Jonesa jer je svjestan da bi prošao kao i Gane‘

Dana White

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Predsjednik UFC-a napokon se oglasio po pitanju Francisovog odlaska u drugu veliku organizaciju

Brojna poznata MMA lica javno su se osvrtala na odlazak Francisa Ngannoua u PFL. Reakcije su uglavnom pozitivne i mnogi smatraju da će Francis Ngannou ovime potaknuti na određene promjene. Mišljenje koje smo ipak ponajviše čekali jest ono od strane Dane Whitea, UFC-ovog predsjednika.

Ngannou je početkom godine napustio UFC nakon što se nije dogovorio s UFC-om oko produljenja ugovora. Francis je smatrao da mu UFC ne pruža dovoljno slobode i tražio je veća prava unutar organizacije. UFC-ovi čelnici nisu podlegli pritisku od strane borca koji je u tom trenutku bio prvak njihove teške kategorije, ali bili su spremni dobro ga platiti. Ngannou je prema navodima Dane Whitea trebao postati najplaćenijim teškašem u povijesti UFC-a, ali tu ponudu je odbio.

Sada kad je Ngannou konačno odlučio gdje nastavlja karijeru i kada je odabrao PFL, Dana White na današnjoj konferenciji za medije dobio je priliku prokomentirati potez borca koji ih je napustio ranije ove godine.

‘‘Sudeći po onome što znam o tom ugovoru, a ne znam puno, taj ugovor nema nikakvog smisla. Platit ćete tipa da se ne bori godinu dana, a već je prošlo 14 mjeseci od njegove posljednje borbe. On se borio triput u posljednje tri godine. Na kraju dana, mi smo njega otpustili. Znao sam točno što će se dogoditi. Francis ne želi riskirati i nije bio spreman riskirati protiv Jona Jonesa. Nakon što smo vidjeli što se dogodilo sa Cirylom Ganeom u meču protiv Jonesa, ne krivim Ngannoua. Mislim da bi ishod bio isti, a siguran sam da to misli većina vas, kao i sam Francis.‘‘, rekao je Dana White u stilu boksačkih promotora koji se ne ustručavaju davati ovakve izjave.

White jednostavno želi što više umanjiti reputaciju Francisa Ngannoua kao borca, jer činjenica je da su izgubili borca koji je otišao sa statusom najboljeg teškaša na svijetu. Jon Jones preuzeo je tron tek nakon što se Ngannou povukao iz organizacije.

Whiteu i UFC-u ne ide u korist niti činjenica da je Jones tri godine odugovlačio s prelaskom u tešku kategoriju, a debitirao je neposredno nakon odlaska Ngannoua. Dakle, može White uvjeravati samog sebe da bi Jon Jones prošao kroz Francisa Ngannoua, ali neke činjenice jednostavno ne idu u prilog tome.

Na kraju možemo samo nagađati kako bi se odvio meč između Jonesa i Ngannoua, ali UFC je ostao bez najboljeg teškaša na svijetu i s time se moraju pomiriti.

Linker
27. travanj 2024 06:16