UFC

Dana White: Nitko se nije htio boriti protiv Zhang, sad će morati ako žele titulu

Dana White i Weili Zhang
 screenshot/Youtube
Predsjednik UFC-a oduševljen je svojom novom prvakinjom, za koju ima velike planove. Isto tako je otkrio kako je do borbe do titule došla prije svega zbog toga što nije uspio pronaći drugu protivnicu za nju.

Priča Weili Zhang, nove UFC-ove prvakinje slamka kategorije, vrlo je zanimljiva. Ova borkinja je nakon samo tri borbe dobila priliku napasti UFC titulu i to tek sa šestog mjesta službenog poretka. No, razlog za to je jednostavan. UFC ju je htio staviti u glavnu borbu priredbe u Kini, a sve eventualne protivnice su je odbile. Onda im je došla ideja da ponude prvakinji obranu titule u Kini, a ova je to prihvatila. Na kraju je ispalo kako joj to baš i nije bila najpametnija odluka. Najveća svjetska borilačka promocija sad ima novu prvakinju i bit će zanimljivo vidjeti što joj slijedi.

"Weili mi je rekla da se želi boriti što je češće moguće i to mi se sviđa. Prije ove borbe nitko se nije htio boriti protiv Zhang, sve djevojke su je odbile. Sad je prvakinja. Ako želite napasti pojas, morat ćete se boriti protiv nje", rekao je Dana White na konferenciji za medije. Onda je prokomentirao iznenađenje koje se dogodilo:

"Ovo mi je sve vrlo zanimljivo jer prije borbe sam razgovarao s podosta boraca i svi su se složili kako je Jessica previše snažna za nju i kako oko Weili postoji previše nepoznanica, što je bilo istina. No, mogli ste vidjeti kako je raznovrsna i nevjerojatno talentirana. Ono što nismo znali je kako će se nositi s pritiskom dok se bude borila za titulu u svojoj domovini. No, izgledala je kao svjetska prvakinja što sada i je. Ali moram vam priznati, niti u jednom trenutku nisam vidio borbu koja završava na ovaj način."

Naravno kako Dana White može biti itekako sretan ovakvim raspletom. Dobio je UFC prvakinju koja dolazi iz države koja predstavlja najveće svjetsko sportsko tržište, a i Kinezi su poznati kao najveći svjetski konzumenti popratnih proizvoda (merchandise). Upravo zbog toga je UFC-u bitno stvoriti ime u Kini. Napravili su ogroman "Performance Center" u Šangaju čiji se prvi rezultati također vide kroz jučerašnje pobjede nekoliko boraca koji tamo treniraju. UFC-u se sve poklopilo i nema sumnje kako ćemo priredbe iz Kine gledati sve češće.

Linker
30. travanj 2024 19:31