UFC

Dana White o Aspinallu: ‘Nije u redu pustiti ga da čeka, ako se želi boriti - dobit će borbu‘

Tom Aspinall

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Ovo je dio šireg plana za veliki UFC ‘card‘ u Engleskoj: ‘ Borci su dijelovi slagalice, a ja ih pokušavam spojiti u cjelinu‘

Tom Aspinall (14-3) posljednji je put nastupio na UFC-u 295 krajem prošle godine. Nakon što je sučeljavanje Jona Jonesa (27-1, 1 NC) protiv Stipe Miočića (20-4) otkazano, u sunaslovnoj borbi večeri oktogon su podijelili Tom Aspinall i Sergej Pavlović (18-2). Borili su se za privremeni naslov teške kategorije, jer se očekivalo da će "Bones“ biti van kaveza mjesecima.

Aspinall je nokautirao Pavlovića i potpuno očekivano za njega, završio protivnika prije kraja prve runde te tako upisao drugu pobjedu u nizu. Britanac je nakon trijumfa prozvao GOAT-a i Miočića. White je pristao i borcima ponudio mjesto na UFC 300 priredbi ali Miočić nije bio nimalo zainteresiran.

Privremeni prvak je tako ostao s dva izbora - da brani svoj privremeni pojas ili čeka sa strane.

“Jones je spreman za Stipu. Nadam se da će se pobjednik te borbe ići na Aspinalla. Da, vidjet ćemo [o potencijalnom eventu u Engleskoj], slažem se da. Ako razmislite trenutno je ožujak, tko zna što će se dogoditi? Tko zna kada će se održati meč Jonesa i Miočića kada je ovaj ozlijeđen“, rekao je White za TNT Sports.

Aspinall treba u kavez da bi UFC-ov privremeni prvak ostao aktivan nakon ozlijede.

"Nije u redu pustiti Toma da čeka. Ako Tom želi obraniti naslov, mi ćemo mu to apsolutno osigurati”, nastavio je White

Ovo je dio šireg plana za veliki UFC "card“ u Engleskoj. White je najavio da će se UFC vratiti u Englesku ove godine, sugerirajući da bi se to moglo dogoditi u srpnju. Izvršni direktor UFC-a nije potvrdio nijednu borbu, ali su njegovi komentari sugerirali da bi Aspinall i Leon Edwards mogli biti tamo.

“Imam engleskog prvaka u teškoj kategoriji i puno drugih europskih zvijezda. Čak dva prvaka van Engleske. To je još jedna stvar koja se nedavno dogodila, imamo timove i borce koji grade svoje različite dijelove slagalice onda se sastanu sa mnom i ja pokušavam spojiti dijelove slagalice. Zato sam odlučio, idemo u Englesku. Dolazimo i imam sjajne borbe za obožavatelje iz Ujedinjenog Kraljevstva i uzbuđen sam što se vraćam tamo. Bit će to ‘pay-per-view‘ priredba i bit će sjajno", zaključio je White.

Linker
27. ožujak 2024 10:30