UFC

Dana White o Islamovom nokautu nad Volkanovskim: ‘Nokautirao ga je u stilu Cro Copa!‘

Alexander Volkanovski vs. Islam Makhachev

 Zuffa, Ufc
Kada se spomene lijevi ‘‘high kick‘‘, izgleda da ni UFC-ov predsjednik ne dvoji tko je njegov najveći ambasador u povijesti MMA-a

Dokazao je Islam Makhachev sinoć da je s razlogom vladar lake kategorije. Nokautom već u prvoj rundi je slavio protiv odličnog Alexandera Volkanovskog u njihovom revanšu u Abu Dhabiju, a lijevi ‘‘high kick‘‘ je bio taj koji je presudio prvaku perolake kategorije. Posao je Islam dovršio udarcima u parteru, tako da sudac nije imao izbora nego prekinuti meč.

Kada god vidimo taj lijevi ‘‘high kick‘‘, a pogotovo kada on pronađe metu, sjetimo se našeg legendarnog Mirka Cro Copa. Međutim, izgleda da mi nismo jedini koji se njega sjete jer je i Dana White sinoć odmah rekao kako je udarac bio u stilu Mirka:

‘‘Što mislim o tom udarcu u glavu? Spektakularno. Taj udarac je bio u stilu Cro Copa. Islam je puno govorio o dolasku ovdje i osveti, ali i ispravljanju onoga iz njihovog prvog meča jer su ljudi govorili dosta o tome. To nije bila jedna od onih situacija u kojoj se može reći da je Alexander ušao na ‘short notice‘ i ostao bez kondicije, ni bilo što slično. Završio ga je‘‘, rekao je Dana sinoć na press konferenciji.

Volkanovski je borbu otvorio solidno, obranio je rušenje te je i sam pokušao rušiti Makhacheva, no promjene koje je Islam napravio u taktičkom smislu su jednostavno bile ispravne. Tim ‘‘kickom‘‘ je radio Volkanovskom probleme i ranije, što je njegov tim itekako prepoznao.

Kada se spomene lijevi ‘‘high kick‘‘, izgleda da ni UFC-ov predsjednik ne dvoji tko je njegov najveći ambasador u povijesti MMA-a.

Linker
28. travanj 2024 16:01