UFC

Dana White o najvećem svih vremena: ‘Cijenit će ga se tek kad ode, ali mora mu se priznati da je je**no opak!‘

Dana White

 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
Smatra da ga se trentno ne cijeni dovoljno

Dana White smatra da UFC prvak u teškoj kategoriji Jon Jones ne dobiva dovoljno zasluga. Iako se Jones (27-1, 21-1 UFC) općenito smatra jednim od najvećih boraca svih vremena – ako ne i najvećim, White misli da će ga istinski cijeniti tek kada ostavi rukavice.

"On je jedan od najvećih boraca svih vremena, točka, u svim borilačkim sportovima i mislim da mu ljudi ne pridaju dovoljno zasluga. Jones je neporažen, nikada nije izgubio u MMA (očito ne računa Matta Hamilla), prošao kroz red ubojica u poluteškoj kategoriji kao mladić. Zatim prelazi u tešku kategoriju i pobjeđuje u teškoj kategoriji. Jon Jones jedan je od onih tipova koji će stvarno dobiti priznanje koje apsolutno zaslužuje kada ode, morate mu priznati da je je**no opak”, rekao je White.

Jones će imati svoju prvu obranu naslova u "kraljevskoj" kategoriji protiv najboljeg teškaša svih vremena, Stipe Miočića (20-4, 14-4 UFC) u glavnoj borbi večeri UFC-a 295 11. studenog (11. mjesec) u Madison Square Gardenu. Jones je nagovijestio potencijalno umirovljenje nakon borbe s Miočićem, ali White misli da će to ovisiti o prilikama koje se ukažu.

"Jon govori o umirovljenju nakon te borbe, ali vidjet ćemo što će se dogoditi - vidjet ćemo kako će se odigrati. Mislim, tako je je**no dobar. Mislim da će to ovisiti o izazovima koji će ga čekati nakon te borbe, ako pobijedi, može li pobijediti Stipu. Realno, ako pogledate, na Stipu se gleda kao na najvećeg teškaša ikada, (a) Jon Jones je najveći borac općenito, tako da imamo okršaj najboljeg teškaša svih vremena protiv najboljeg svih vremena. Može li bolje od toga? Teško”, zaključio je White.

Linker
27. travanj 2024 23:05