UFC

(VIDEO) Jon Jones ozbiljno se priprema za Stipu Miočića, pogledajte snimku treninga s legendarnim jiu-jitserom

Gordon Ryan (lijevo) i Jon Jones (desno)

 SCREENSHOT (INSTAGRAM, JON JONES)
Zna da će mu Miočić predstavljati veliku prijetnju u hrvanju

Dijeli nas nešto više od tri mjeseca do najiščekivanije borbe godine, a riječ je naravno o borbi za pojas teške kategorije UFC-a između Jona Jonesa i Stipe Miočića koja će se održati na UFC-u 295 11. studenog u njujorškom Madison Square Gardenu. Jones je osjetni favorit u ovoj borbi, ali svjestan je da mu Miočić predstavlja veliku prijetnju.

Upravo zbog toga krenuo je s ozbiljnim pripremama, a računa na to da je američki teškaš hrvatskih korijena jedan od najboljih hrvača u kategoriji te da mora biti spreman i na taj dio, iako se Miočić više proslavio svojim hladnim nokautima. "Bones" je objavio video u kojem odrađuje "grappling" trening s legendarnim Gordonom Ryanom.

Nakon dugogodišnje vladavine poluteškom kategorijom i čak 11 obrana titule u toj kategoriji, Jones se 2020. godine povukao iz poluteške kategorije i najavio je prelazak u teškaše. Sve do trećeg mjeseca ove godine čekali smo njegov teškaški debi, a 35-godišnji Jones ga je odradio sa stilom. Samo dvije minute i četiri sekunde trebao je za pobjedu nad Cirylom Ganeom, a tom pobjedom došao je do titule prvaka u teškoj kategoriji.

Stipe Miočić u osmom će mjesecu proslaviti 41. rođendan, a izvan kaveza je još od kraja trećeg mjeseca 2021. godine. Tada ga je Francis Ngannou nokautirao u drugoj rundi borbe i svrgnuo ga je s trona UFC-ove teške kategorije. Uslijedila je duga pauza, a Miočić se vjerojatno ne bi niti vratio u kavez da mu nije ponuđena ovakva prilika. Porazi li Jona Jonesa, Miočić će zacementirati status najvećeg teškaša u povijesti, ali skočit će i jako visoko na ljestvici najboljih boraca u povijesti ovog sporta, jer Jona Jonesa nitko nije uspio poraziti u kavezu.

Linker
30. travanj 2024 05:57