UFC

Dana White o Nicku Diazu: ‘Mislim da se on više ne bi trebao boriti‘

Nick Diaz

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
UFC-ov predsjednik smatra kako Diaz više ne gaji ljubav prema MMA-u

Više od šest i pol godina čekali smo povratak Nicka Diaza borbama. 38-godišnjak vjerojatno je potratio najbolje godine svoje karijere bivajući izvan borilišta, no to je njegova odluka, na koju ima potpuno pravo.

Pomalo zabrinjavajuće izgledao je Diaz uoči borbe protiv Robbieja Lawlera na UFC 266 priredbi. Na koncu je Nick izgubio taj meč tehničkim nokautom (predajom) u trećoj rundi borbe. Podijeljena su mišljenja oko njegova izdanja u toj borbi. Dio fanova i kritičara smatra kako je Diaz samo potvrdio da je gotov te da nema više što tražiti na toj razini, dok su određeni fanovi zadovoljni njegovim nastupom i smatraju da je izgledao sasvim dobro, ako se uzme u obzir duga pauza. Predsjednik UFC-a, Dana White, jedan je od onih koji je zadovoljan viđenim.

''Bio sam impresioniran njegovim povratkom u rujnu. Razgovarao sam i s Robbiejem Lawlerom koji je imao samo riječi poštovanja za Nicka i način na koji se borio.'', započeo je White, no zatim je otkrio što misli o nastavku Diazove karijere.

''Neovisno o tome kako je Diaz izgledao i što je napravio nakon tako duge pauze, mislim da se Nick ne bi trebao više boriti. On je odrasli čovjek, može raditi što hoće, ali misli da on ne radi ovo zato što voli. Vratio se jer mora. Ljudi me uvijek pitaju što je ključ uspjeha. Sve se vrti oko toga da ste sretni i radite ono što volite.'', objasnio je Dana u razgovoru za ESPN.

UFC-ov predsjednik dodao je kako ga Diaz tokom priprema za meč podsjeća na ljude koji čekaju u prometnim gužvama, kako bi stigli na posao koji mrze. Trenutno nije poznato planira li Diaz ponovno ulaziti u kavez. Puno je onih koji smatraju da ne bi trebao, no samo on zna zašto to radi. Kao što je na početku teksta navedeno, to je ponovno njegova odluka, na koju ima apsolutno pravo.

Linker
08. svibanj 2024 02:49