UFC

Dana White o Nicku Diazu: ‘Vjerujte mi, njega nitko ne bi trebao željeti ponovno gledati u borbi‘

Nick Diaz i Dana White
 screenshot/YouTube
Ako se Nick Diaz uistinu želi vratiti borbama, čekaju ga teški pregovori s vodstvom UFC-a

Prošlo je već otprilike pola godine otkako je Nick Diaz najavio svoj povratak borbama. On se posvetio treningu, odradio je i jedno uspješno skidanje kilograma, da bi nakon toga ponovno jedno vrijeme izbivao iz dvorane. Ipak, njegov menadžer objasnio je to time da se nakon dulje pauze nije htio pretrenirati te da će se svakako uskoro vratiti u dvoranu, a onda će i nastaviti raditi na svom povratku u Octagon. Najavljeno je kako bi uskoro trebali sjesti za stol s vodstvom UFC-a.

No, tu bi moglo biti problema. Dana White je već ranije izjavio kako nema više živaca niti volje pregovarati s Diazima, sve dok oni ne bude uistinu spremni prihvatiti ono najrealnije što im može ponuditi. Ali, po pitanju Nicka se čini da ga niti tada ne bi volio vidjeti ponovno u borilištu.

"Sve što sam ja vidio u vezi Nicka Diaza ne izgleda kao da se on ozbiljno želi vratiti ili da je uopće spreman ozbiljno se natjecati u ovom sportu. Čak i kad si dobar kao Jon Jones, moraš biti sto posto u ovome svemu, mentalno, fizički i emocionalno, da bi bio spreman trenirati i boriti se. Mislim da nitko ne bi trebao željeti gledati Nicka Diaza kako se bori, rekao je Dana White u Schmozoneu.

Osim toga, on jednostavno ne vidi razloga za povratak borca koji je zadnji put nastupio početkom 2015. godine, a posljednju pobjedu upisao je sad već gotovo davne 2011.

"Nick Diaz je bio u mnogim ratovima i puno je toga postigao u svojoj karijeri. Zaradio je puno novca nesumnjivo je jako popularan i poznat. Dobio je sve čemu se netko može nadati da će dobiti putem ovog sporta. Jednostavno ne znam zašto bi se, nakon što vidim njegov Instagram, uopće imao ikakvu želju vraćati", upitao se još predsjednik UFC-a.

Za razliku od Nicka, njegov mlađi brat Nate se 2019. godine vratio nakon trogodišnjeg izbivanja te je odradio dvije borbe. Ipak, u 2020. nije bio niti blizu ugovaranja nekog novog nastupa, iako još uvijek niti on nije rekao svoje posljednje. Barem se tako može zaključiti iz njegovih rijetkih istupa u medijima ili na društvenim mrežama.

Linker
18. travanj 2024 14:48