UFC

Dana White o Paddyjevom nabijanju prekomjerne kilaže: ‘Odrasli je čovjek i može raditi što god želi‘

Dana White i Paddy Pimblett

 Screenshot (youtube, Maclife)
UFC-ov predsjednik opisao je kako im takva praksa ipak stvara određene probleme

Osim po svojoj karizmi i svojim dobrim nastupima, Paddy Pimblett veliku pažnju privlači i nabijanjem kilaže u jako kratkom vremenu nakon što odradi meč.

‘‘Baddy‘‘ je prije nekoliko dana otkrio kako je trenutno na 90-ak kilograma, a inače nastupa u kategoriji do 70 kilograma. Ovo nije ništa novo za njega, ali svaki put kad Pimblett nabije puno kilograma u kratkom periodu, nađe se na meti kritika.

Ovaj put kritičar nije bio netko od kolega boraca ili analitičara, nego UFC-ov predsjednik Dana White. On je na konferenciji za medije nakon Contender Seriesa priupitan da se osvrne na tu Paddyjevu praksu.

‘‘To nije dobro za njega. Svi to znamo. Takve fluktuacije i skidanje toliko kilograma jako je loše i definitivno mu ne produljuje karijeru. Takve stvari teško padaju vašem tijelu i organima, ali slušajte: On je odrasli čovjek i može raditi što god poželi.‘‘, pojasnio je White, no otkrio je kako im takve stvari otežavaju ugovaranje Pimblettovih mečeva.

‘‘Sve to nam otežava, jer ponekad ga želimo ubaciti na event koji je za mjesec ili mjesec i pol dana. Moramo biti jako specifični kad planiramo njegove mečeve, jer on nije niti blizu kilaže za svoju kategoriju. Ne želimo ga natjerati da mora skidati toliku kilažu u jako kratkom periodu.‘‘, elaborirao je UFC-ov predsjednik probleme koje im Pimblett stvara svojim prežderavanjem.

Paddy bi se u kavez trebao vratiti u 12. mjesecu, a do tada bi ipak trebao uspješno skinuti kilažu koju je nabio nakon meča protiv Jordana Leavitta koji je odradio 23. srpnja (sedmi mjesec).

Linker
20. travanj 2024 04:04