UFC

Paddy Pimblett uživo na vaganju pokazao da ‘hoda‘ kao teškaš, pogledajte koliko mu je vaga pokazala

Paddy Pimblett

 Screenshot (youtube, Steve-o‘s Wild Ride! - Podcast)
Priznao je također i da ima poremećaj prehrane

Miljenik publike i jedan od najsimpatičnijih UFC boraca današnjice, Paddy Pimblett, natječe se u lakoj kategoriji čija gornja granica iznosi 155lb (70.3 kg) u borbi za titulu, ali izgleda da Englez u slobodno vrijeme preskače nekoliko težinskih kategorija prije ponovnog skidanja kilograma. Iako je već naveliko poznat po tome da nakon borbe počne s velikim nabijanjem mase, svaki put se iznova valja čuditi da netko uspije na dan vage skinuti čak 25% os težine na kojoj inače hoda ulicom.

Paddy je ovoga puta gostovao u Steve-O‘s podcast Wild Ride, gdje se od njega tražilo da se izvaže uživo, na što je i pristao. Gornja granica poluteške kategorije u UFC-u iznosi 206 lb (93.44 kg), što je on premašio nakon što mu je vaga pokazala 206.6 lb (93.71 kg) što ga je tehnički gledano svrstalo među teškaše. Prije samo šest tjedana Paddy je za borbu protiv Jordana Leavitta težio 23 kilograma manje.

Mnogi fanovi i kolege borci pokazali su zabrinutost zbog velikih fluktuacija u kilaži poznatog borca, te smatraju kako se neće moći još dugo natjecati na najvišoj razini ukoliko ne promijeni svoj pristup prehrani.

Čak je i on sam tijekom podcasta priznao kako vjeruje da ima poremećaj u prehrani zbog načina na koji se hrani dok je izvan aktivnih priprema za borbe. Zanimljiva je činjenica da se Pimblett ranije u karijeri natjecao na kilaži do 61 kilograma, što je gotovo 10 kilograma manje od kilaže na kojoj se trenutno bori u UFC-u. Tada je nastupao za Cage Warriors organizaciju gdje je u konačnici osvojio i pojas perolake kategorije.

No Paddy smatra da trenutno nema potrebe da pretjerano pazi na kilograme pošto se nije borio s adekvatnom konkurencijom.

"Kada budem malo stariji i kada se počnem boriti s rangiranim protivnicima, možda ću onda paziti na svoju težinu. Ali do tada ću uživati u tome da se malo zaokružim."

Linker
26. travanj 2024 02:27