UFC

Dana White o potencijalnoj suradnji s PFL-om: ‘Ovo je najgluplje pitanje večeri, zašto bih to radio?‘

Dana White

 Screenshot (youtube, Mma Fighting)
UFC-ov predsjednik odbacio je mogućnost ugovaranja meča između Ngannoua i Jona Jonesa

Francis Ngannou trenutno nema adekvatnog protivnika u PFL-u, to jest, PFL nema borca koji bi marketinški zadovoljio potrebe Ngannoua, kao i same organizacije.

Potrebno im je veliko ime koje će privući širu javnost i preko kojeg će postići dobru prodaju PPV-a. Ne kriju ni PFL-ovi čelnici da nitko od njihovih trenutnih teškaša ne zadovoljava te uvjete i u potrazi sam za rješenjem.

Ngannou i PFL rješenje vide u Jonu Jonesu, UFC-ovom prvaku teške kategorije, ali problem leži u tome što UFC ne pokazuje interes za uparivanjem svojih boraca i boraca iz drugih organizacija. Ngannou i njegov tim pokušavaju putem medija vršiti pritisak, prozivaju Jonesa, žele pobuditi i njegov interes za tom borbom, ali Dana White ponovo je istaknuo kako nije otvoren za takve mečeve.

‘‘Nisam zainteresiran za nešto takvo. Pokušali smo ugovoriti njihov međusobni obračun, ali Ngannou i njegov tim nisu pristali. To je završena priča. On više nije ovdje i nisam zainteresiran.‘‘, započeo je White na konferenciji za medije nakon UFC 295 eventa, a potom je dodao kako ne želi surađivati s drugim velikim organizacijama.

‘‘Trebam li organizirati event zajedno s PFL-om? Imamo tri najveće zarade od ulaznica u povijesti Madison Square Gardena, a PFL ne može rasprodati dvoranu. Glupo pitanje, zašto bih to radio? Pokušali smo ugovoriti meč Ngannoua i Jonesa pod okriljem UFC-a, ali nismo uspjeli. Zašto bih sada surađivao s Bellatorom ili PFL-om? Ovo je najgluplje pitanje večeri.‘‘, odgovorio je White na upit o potencijalnoj suradnji s PFL-om.

Ne smijemo zaboraviti da Francis Ngannou nije jedini koji je odbio meč protiv Jonesa. Dugo je ‘‘Predator‘‘ zazivao tu borbu, ali Jones se iz nekog razloga čak tri godine pripremao za debi u teškoj kategoriji. Tek kada je postalo jasno da će Ngannou napustiti UFC jer nisu spremni udovoljiti njegovim željama, Jones je odlučio vratiti se u kavez. Dakle, Dana White govori kao da je Ngannou izričiti krivac jer nismo gledali meč između Ngannoua i Jonesa, ali situacija je ipak nešto kompleksnija.

Linker
06. svibanj 2024 15:34