UFC

Dana White o povratku Cejuda: ‘On je umirovljen, a pričanje s**nja na Instagramu neće ga vratiti‘

Henry Cejudo i Dana White

 Sarah Stier/Getty images/Profimedia
Predsjednik UFC-a ne djeluje naročito uzbuđeno kad je povratak Cejuda u pitanju

Jedna od interesantnijih MMA vijesti koja se pojavila početkom proteklog tjedna, svakako je Cejudova ambicija da se vrati profesionalnim nastupima. ''Triple C'' pripada ponajvećim borcima u povijesti ovog sporta i mnogi smatraju da se umirovio prerano, na svom vrhuncu.

''Bez 'cringea', vratio sam se USADA-inom protokolu za testiranje boraca.'', poruka je Henryja Cejuda koju je poslao preko svojih društvenih mreža.

Ono što najviše pogoni Cejuda na povratak, jeste želja da osvoji pojas u trećoj težinskoj kategoriji. Nakon što je prvakom bio u muha kategoriji te u bantamu, Cejudo želi postati prvim borcem koji je pojas osvajao u tri različite težinske kategorije. Njegova meta je Alexander Volkanovski i pojas u perolakoj kategoriji.

Podsjećamo, Cejudo se povukao sredinom 2020. godine, nakon što je nokautirao Dominicka Cruza i time obranio pojas prvaka u bantam kategoriji. Nadao se ''Triple C'' kako će ga UFC izdašnijim ugovorom zadržati, ali to mu nije prošlo. Promocija nije vidjela u njemu potencijal super-zvijezde i jednostavno su ga pustili da se umirovi. Puno je Cejudo pričao protiv UFC-a i Dane Whitea tijekom posljednje dvije godine, a čini se kako White nije pretjerano uzbuđen oko Henryjeve želje za povratkom. Naime, Cejudo je nedavno imao online prepirku s Conorom McGregorom, a White je u razgovoru za TMZ upitan smatra li uzbudljivim taj potencijalni obračun.

''Ne. Cejudo je umirovljen. On je u mirovini, znate to? On zna što mora učiniti da se vrati. Pričanje sranja na Instagramu neće mu priskrbiti mečeve.'', izjava je Whitea po tom pitanju.

Prava šteta bi bila kad bi nekakav sukob Whitea i Cejuda spriječio povratak jednog od najboljih MMA boraca ikad kad su niže kategorije u pitanju. Ako je Cejudo ozbiljan po pitanju povratka, bilo bi sjajno vidjeti ga u Octagonu do kraja ove godine.

Linker
25. travanj 2024 01:59