UFC

Dana White o povratku McGregora: ‘100 postotne su šanse za povratak ove godine, koga briga što USADA govori?‘

Conor McGregor (lijevo) i Dana White (desno)

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Predsjednik UFC-a tvrdi da ne trebamo odbacivati mogućnost McGregorovog povratka u 2023. godini

Povratak Conora McGregora vjerojatno je jedan od najiščekivanijih trenutaka u ovoj kalendarskoj godini, barem kad su u pitanju MMA zbivanja. McGregor je izvan kaveza gotovo pune dvije godine, a jedna od stepenica ka njegovom povratku jest sudjelovanje u ovosezonskom ‘‘Ultimate Fighteru‘‘.

McGregor je preuzeo ulogu trenera u sklopu ‘‘showa‘‘, a drugi tim vodi Michael Chandler. Kulminacija sezone zapravo bi trebao biti obračun Chandlera i McGregora, a UFC računa da će povratak McGregora porušiti brojne rekorde gledanosti.

Nažalost po UFC i sve one koji nestrpljivo iščekuju povratak McGregora u kavez, sve su manje šanse da će se Irac ove godine vratiti nastupima. Već je više puta spomenuto kako se Conor tek treba vratiti pod USADA-in antidopinški protokol. Jednom kad se vrati, barem šest mjeseci mora biti pod njihovim sustavom testiranja na doping. McGregor još uvijek nije pristupio testiranjima, a time su i šanse za njegov nastup u ovoj kalendarskoj godini svedene na minimum.

Naravno, uvijek je moguća određena iznimka od strane USADA-e, što se uostalom i događalo kroz povijest (primjer Brocka Lesnara na UFC 200 eventu, op.a.). Predstavnici USADA-e javno ističu da McGregoru neće omogućiti iznimku, ali UFC-ov predsjednik Dana White sinoć je izjavio kako i dalje postoji šansa da Conor nastupi ove godine.

‘‘On (Conor) se još nije vratio pod USADA-ina testiranja.‘‘, rekao je White, a zatim je upitan o šansama za Conorov povratak u 2023. godini.

‘‘100 posto (su šanse za povratak ove godine).‘‘, dodao je Dana.

Činjenica da UFC još nije službeno objavio datum meča između Conora McGregora i Michaela Chandlera navodi fanove na pomisao kako su čelnici organizacije odlučili odgoditi taj meč za 2024. godinu i UFC 300 event. Spektakularni UFC 300 event trebao bi se održati u trećem mjesecu sljedeće godine, a McGregor kao najveća MMA zvijezda idealan je kandidat za predvoditi tu priredbu. Dana White na sinoćnjoj konferenciji za medije rekao je kako trenutno niti ne razmišlja o tom eventu.

‘‘Vidjet ćemo kako će se rasplesti situacija. Ne pričam o sranjima dok se sranja ne dogode. Milijun je različitih stvari koje se teoretski mogu dogoditi. Fokusiran sam na ovu subotu (UFC 290), zatim na sljedeću subotu, a o UFC 300 eventu uopće ne razmišljam trenutno. Kad je Conor u pitanju, tko zapravo zna što će se dogoditi i koga briga što USADA govori? Vidjet ćemo što će se dogoditi kad dođe vrijeme za to, trenutno ne znam puno.‘‘, rekao je White koji se pritom dotaknuo USADA-inog priopćenja u kojem su naveli kako McGregoru neće omogućiti izuzeće od standardne šestomjesečne procedure.

Dakle, čak niti UFC-ov predsjednik nije naročito siguran kada će se Conor vratiti i hoće li se uopće vratiti. McGregorov način života proteklih par godina daleko je od načina života kojim žive sportaši na njegovoj razini i neće biti preveliko iznenađenje ako se nikada više ne vrati nastupima.

McGregora barem imamo priliku gledati u sklopu spomenutog ‘‘TUF-a‘‘. Irac unutar ‘‘showa‘‘ vodi ekipu mladih talenata koji žele izboriti svoje mjesto u UFC-u, dok je Chandleru pripalo vođenje boraca koji su nekoć nastupali u organizaciji. Nakon prvih šest mečeva, Conorov tim izgubio je svih šest puta. U posljednjoj epizodi koja je zasad emitirana, imali smo prilike vidjeti bijesnog McGregora kako fizički nasrće na Chandlera nakon novog poraza svog tima.

Teži sukob između McGregora i Chandlera ipak je spriječen, a intervenirati je morao upravo Dana White. UFC-ov predsjednik sinoć se osvrnuo na incident koji se dogodio u protekloj epizodi ‘‘TUF-a‘‘.

‘‘Eskaliralo je, a nitko nije stao između njih. Shvatio sam da nešto moram učiniti. To nije dobro. Iako ljudi uživaju gledati nešto takvo, komisije ne vole takve stvari i loše je kad se nešto takvo dogodi. Takvi incidenti mogu nam stvoriti brojne probleme i to se nikada ne bi trebalo događati. Čekao sam da netko uskoči između njih (između Conora i Chandlera), ali nitko to nije napravio. Umjesto da se situacija počne smirivati, situacija je krenula eskalirati. Nije bilo dobro.‘‘, rekao je White.

Hoćete li vjerovati UFC-ovom predsjedniku kada govori da nije sretan zbog situacije koja je privukla veliku pažnju gledatelja, prepuštamo vama na odluku. Nadajmo se da to naguravanje neće ostati jedino fizičko nadmetanje između Chandlera i McGregora, te da će se Irac uistinu vratiti profesionalnim nastupima unutar UFC-ovog kaveza.

Linker
27. travanj 2024 13:41