UFC

Dana White o povratku Oliveire: ‘Sve ovisi o tome, dobra je stvar što je napravio ovaj potez!‘

Charles Oliveira

 CARMEN MANDATO/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Carmen Mandato/getty Images/profimedia
Trebao se boriti prošlog tjedna na UFC-u 294, ali je zadobio posjekotinu

Glavni čovjek UFC-a Dana White još se neće u potpunosti posvetiti ponovnom ugovaranju meča Charlesa Oliveire i Islama Makhacheva .

Oliveira (34-9, 22-9 UFC) trebao je izazvati prvaka lake kategorije Makhacheva (25-1, 14-1 UFC) u revanš borbi za naslov prošle subote na UFC-u 294, ali se povukao nakon što je zadobio posjekotinu na treningu. Prvak u perolakoj kategoriji Alexander Volkanovski zamijenio je Oliveiru, ali je izgubio nokautom u prvoj rundi.

Prije UFC-a 294, White je rekao da bi Oliveira mogao doći do sljedeće šanse za naslov. Nakon priredbe, tek treba potvrditi da je Oliveira sljedeći i rekao je da će to ovisiti o tome kada mu bude dopušteno da se vrati u kavez.

"To će sve biti određeno njegovom posjekotinom. Bio je to prilično gadno i duboko. Ono što je jako dobro u tome jest što je otišao kod plastičnog kirurga, pa su ga zašili iznutra prema van i nadamo se da će to pomoći da brže i pravilno zacijeli.”

Makhachev je pobijedio bivšeg prvaka Oliveiru na UFC-u 280 prošlog listopada. Brazilac se potom vratio tehničkim nokautom u prvoj rundi od Beneila Dariusha na UFC-u 289 u lipnju i zaradio si revanš s Dagestancem.

Nakon što je drugi put pobijedio Volkanovskog, Makhachev ima razne mogućnosti. “BMF” prvak Justin Gaethje, koji dolazi nakon nokauta protiv Dustina Poiriera na UFC-u 291, založio se za borbu za naslov. Druga opcija jest Mateusz Gamrot, koji je bio rezerva Makhachevu protiv Volkanovskog.

Makhachev također cilja na naslov prvaka u velter kategoriji, ciljajući pobjednika u borbi prvaka Leona Edwardsa protiv Colbyja Covingtona na UFC-u 296 16. prosinca.

Linker
29. travanj 2024 13:35