UFC

Gaethje planira čekati napad na titulu, ali nudi mu se strašan meč: ‘Mogli bismo odraditi jedan meč za fanove‘

Justin Gaethje

 Screenshot (youtube, Ufc)
Drugorangirani izazivač UFC-ove lake kategorije ima dvije opcije za period koji slijedi

Situacija pri vrhu UFC-ove lake kategorije pomalo se zakomplicirala. Nameće se pitanje oko sljedećeg izazivača za pojas, a u igri su Charles Oliveira i Justin Gaethje.

‘‘Do Bronx‘‘ po svemu sudeći trebao bi dobiti novu priliku unatoč otkazivanju nastupa na UFC 294 eventu, a Justinu Gaethjeu preostaju dvije opcije. Jedna je čekati da Oliveira i Makhachev odrade svoj međusobni okršaj, a druga opcija je još jedan meč prije napada na titulu. Gaethje trenutno više naginje ka pauzi i čekanju napada na titulu.

‘‘S kime se boriti? Nema nikog, a ja sam učinio sve što sam trebao. Ne znam što bih još trebao učiniti. Ako će Oliveira dobiti priliku, ja ću se boriti za titulu u devetom ili desetom mjesecu sljedeće godine. Nemam problema sa čekanjem. Radit ću na snazi u tom periodu, na svojoj kondiciji i na usavršavanju svojih vještina. Uzet ću koliko god mi daju vremena i bit ću više nego spreman.‘‘, rekao je Gaethje u razgovoru za ESPN.

Justin Gaethje očito ne vidi adekvatne opcije među visokorangiranim borcima unutar UFC-ove lake kategorije, ali postoji mogućnost okršaja s borcem iz perolake kategorije. Max Holloway mogao bi se ponovo okušati u lakoj kategoriji, ali Justin Gaethje istaknuo je kako se ipak ne želi boriti protiv Maxa.

‘‘Već sam prebio Michaela Chandlera i on nije u konkurenciji. Rekao bih da je tu Holloway, ali nikada se ne želim boriti protiv Hollowayja. Jednostavno ne želim udarati tog tipa.‘‘, poručio je Justin kojem je Max očito jako drag i ne želi se upuštati u obračun s njim.

Pristane li Gaethje ipak na još jedan meč, otvara mu se prilika za jako zanimljiv okršaj. Naime, Max Holloway voljan je ući u kavez sa Justinom, neovisno o tome što Justin misli o njemu. Hollowayju su fanovi očito na prvom mjestu.

‘‘Ako promijeniš svoje mišljenje brate, što kažeš da odradimo jedan meč za fanove?‘‘, poručio je Holloway putem Twittera, a dodao je i hashtag ‘‘BMF‘‘, aludirajući na ‘‘BMF‘‘ titulu koja je od ove godine u vlasništvu Justina Gaethjea.

Bio bi to jedan nevjerojatno dobar okršaj dvojice boraca koji spadaju među najuzbudljivije borce na svijetu. Teško je ipak očekivati da će doći do ovog meča, jer Gaethje bi jako puno riskirao prihvaćanjem tog okršaja, a ništa posebno ne bi dobio pobjedom nad Maxom. Justin je očito spreman čekati, ali to se ponekad obije o glavu i postoji mogućnost da ga netko preskoči u redu.

Linker
04. svibanj 2024 20:52