UFC

Dana White o Shari Magomedovu: ‘Ne znam kako je on iz Dagestana, a ne zna obraniti rušenje‘

Shara Magomedov

 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC-ov predsjednik osvrnuo se na novog neporaženog Dagestanca unutar UFC-ovog rostera

Neporaženi Dagestanac Shara Magomedov (13-0) uspješno je odradio svoj UFC debi. Magomedov je debitirao na UFC 294 eventu u Abu Dhabiju i jednoglasnom odlukom sudaca (30-27 x3) porazio je iskusnog Brunu Silvu.

Prezentirao je Shara svoje vrhunske udaračke vještine, a posebno impresivni bili su njegovi ‘‘kickovi‘‘. Međutim, pokazao je Shara i određene nedostatke u svojoj igri. Uoči samog eventa, na našem portalu mogli ste čitati najavu Sharinog debija u UFC-u. Unutar najave spomenuto je kako njegove hrvačke vještine nisu naročito testirane i da je nepoznanica može li Shara parirati elitnim ‘‘grapplerima‘‘.

Bruno Silva daleko je od reputacije elitnog ‘‘grapplera‘‘ i prvenstveno je udarač, odnosno borac koji preferira borbu na nogama. Magomedovu stoga ne ide u prilog činjenica da ga je Silva lakoćom rušio i držao u donjoj poziciji. Shara Magomedov mora poraditi na tim nedostacima, a s time se slaže i Dana White.

‘‘On je zločesti dečko.‘‘, započeo je White svoj osvrt na novog UFC-ovog ‘‘zlikovca‘‘, a zatim se osvrnuo na njegove vještine.

‘‘Čvrst je. Ovo je bio njegov prvi meč u UFC-u, ali ne znam kako je on iz Dagestana, a nema nikakvu obranu od rušenja. Izuzev toga, izgledao je nevjerojatno. Sviđa mi se taj dečko. Ne znam je li on budućnost ovog sporta, ali definitivno ima budućnost ovdje (u UFC-u). Morat će poraditi na obrani od rušenja. Unutar UFC-a treba vam kompletan set vještina. Njegov kickboks je strašan, to je očito. Ali mora pojačati svoje hrvanje ili će jako brzo izgubiti unutar UFC-a.‘‘, poručio je White.

29-godišnji Magomedov ima vremena za popravak svojih vještina. Najbolje borilačke godine tek mu slijede, ali za očekivati je da će ga UFC za početak uparivati s borcima koji nisu poznati po hrvačkim vještinama. Oprezno će UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ graditi Sharu Magomedova i ‘‘hype‘‘ oko njega, ali doći će vrijeme kada će Sharu čekati test protiv nekog od vrhunskih ‘‘grapplera‘‘.

Linker
04. svibanj 2024 06:59