UFC

Dana White o sudačkoj odluci između Sandhagena i Vere: ‘To je prestrašno, trebalo je biti 5-0 za Coryja‘

Dana White

 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
Jedan sudac je očigledno gledao neku drugu borbu te je ono sve bodovao u korist Vere, no bitno da Cory nije oštećen za pobjedu

Proteklog smo vikenda u bantam kategoriji gledali fenomenalan okršaj između Coryja Sandhagena i ‘‘Chita‘‘ Vere, a podijeljenom odlukom sudaca je slavio Sandhagen. No, ukoliko ste gledali borbu jasno vam je da takva odluka nema nikakvog smisla nego da je Cory čisto uzeo borbu.

No, jedan sudac je očito gledao nešto drugo te je meč bodovao u korist Vere 48-47. Ostala dvojica su naravno bodovala u korist Sandhagena, i to jedan 50-45 a drugi 49-46. Što je ovaj treći gledao ne znamo, a izgleda da ni Dani Whiteu nije jasno što se dogodilo s tim sucem:

‘‘Ja sam doslovno dolazio iz WC-a i mislio sam si ‘koji ku**c?‘. Jesam li iznenađen? Pa trebalo je biti 5-0 za Coryja, možda i 4-1. Ali podijeljena sudačka odluka? Wow, to je prestrašno. Sandhagen je izgledao odlično, u potpunosti ga je ušutkao. Imao je odličan rad nogu. Lateralno kretanje. Rušenja. Imao je sve‘‘, rekao je Dana na press konferenciji nakon priredbe.

‘‘Chito je meni izgledao sporo i u borbi protiv Dominicka Cruza sve dok ga nije zakačio i nokautirao. Tako da sam čekao posljednje dvije runde, a čak su mu i u kutu govorili da ima dvije runde da ga završi. Trebao ga je završiti. Sandhagen je izgledao odlično i pobijedio je trećeg čovjeka na svijetu. To nije podijeljena odluka. Tko god je to bodovao kao podijeljenu odluku, trebao bi – ne znam ni sam što. Cory je izdominirao i izborio odličnu poziciju‘‘, dodao je Dana.

Sudačke odluke u posljednje vrijeme uistinu znaju biti loše, no u ovom slučaju je jedino bitno da Cory nije oštećen za pobjedu što se izgleda vrlo lako moglo dogoditi.

Linker
26. travanj 2024 14:47