UFC

Dana White o trilogiji Pereire i Adesanye: ‘Mislim da će Pereira sada preći u polutešku kategoriju‘

Alex Pereira

 Alejandro Salazar/Zuma Press/Profimedia
UFC-ov predsjednik odbacuje mogućnost novog obračuna između dvojice sjajnih boraca

UFC-ov predsjednik Dana White zadovoljno je trljao ruke nakon spektakularnog UFC 287 eventa u Miamiju. Priredbu je popratio u društvu Donalda Trumpa, bivšeg predsjednika SAD-a, a nedugo nakon eventa, White je otkrio kako su uprihodili 11,56 milijuna dolara od ulaznica.

Time su nadmašili iznos koji su zaradili u New Yorku tijekom UFC 281 event, iako se radilo o kultnom Madison Square Gardenu u koji se tada natiskalo nešto više od 20 tisuća ljudi. Sinoć u Miamiju bilo je 19032 gledatelja, a White je izjavio kako su oduševljeni povratkom u Miami nakon 20 godina. Prema njegovim navodima UFC će od sada svake godine dolaziti u Miami.

Kad je u pitanju glavna borba večeri između Israela Adesanye i Alexa Pereire, Dana White je imao ponešto za reći. Vidno je White oduševljen činjenicom da je Israel Adesanya ponovno prvak, a kao i svi koji su popratili ovaj meč, White je ostao fasciniran svime što je Adesanya napravio proteklih par mjeseci.

‘‘Taj tip nikada ne odbija meč. Kad je došlo vrijeme da se bori s Pereirom, on je bio spreman, odmah je pristao. Nakon što je izgubio, odmah je tražio revanš. Taj dečko je poseban. On će se boriti s bilo kime i bilo kada, želi se boriti triput godišnje čak i kada ima pojas kod sebe. Često viđamo borce s pojasom kako se bore dvaput godišnje, počnu zarađivati velik novac i onda to smanje na jednu borbu godišnje. To nije slučaj s Adesanyom. On je poseban i drukčiji od drugih.‘‘, rekao je Dana na konferenciji za medije.

Mnoge zanima planira li UFC sada ugovoriti i treći meč između Adesanye i Pereire. Pogledate li poredak izazivača u srednjoj kategoriji, Adesanya je porazio sve borce koji se nalaze unutar top 5. Roberta Whittakera dobio je dvaput, kao i Marvina Vettorija, dok je Paula Costu ponizio u međusobnom obračunu. Jared Cannonier pružio je užasan meč protiv ‘‘Izzyja‘‘, a sada je Adesanya došao i do pobjede nad Alexom Pereirom. Međutim, Pereira je jedini od svih navedenih koji ima pobjedu nad Adesanyom, ali Dana White tvrdi da vjerojatno nećemo gledati treći međusobni obračun.

‘‘Iskreno, mislim da će Pereira preći u polutešku nakon ove borbe. On je čudovište. Znam da je imao još oko 2 ‘pounda‘ (0,91 kg) za skinuti sat vremena prije vaganja. Ne kažem da definitivno prelazi u polutešku kategoriju, ali pretpostavljam da će se to dogoditi. Morate njega pitati o tome, ali neću biti iznenađen ako se to dogodi.‘‘

Whiteova izjava podosta se kosi s onime što je Alex Pereira izjavio prije nekoliko dana na ‘‘media dayju‘‘. ‘‘Poatan‘‘ je tada istaknuo kako prelazak u višu kategoriju trenutno nije opcija.

‘‘Ljudi govore da sam velik, da sam pretežak za kategoriju. Ali dok sam bio u kickboksu, borio sam se u kategoriji koja je samo jedan kilogram iznad ove u UFC-u. Fokusiran sam na ispisivanje povijesti i bivanje prvakom, a tijelo će mi reći kada je vrijeme za prelazak u višu kategoriju.‘‘, rekao je Pereira prije nekoliko dana.

Najbolje je jednostavno da pričekamo mišljenje Alexa Pereire. Brazilac je sada ‘‘vruće glave‘‘ nakon teškog poraza i vjerojatno će mu trebati nekoliko dana prije nego iznese svoje planove za nastavak karijere.

Linker
05. svibanj 2024 00:12