UFC

White se pohvalio ogromnom zaradom od ulaznica, ali samo četiri bonusa je podijelio: Osvajači su očekivani

Kelvin Gastelum (lijevo) vs. Chris Curtis (desno)

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Kelvin Gastelum i Chris Curtis zasluženo su nagrađeni za najbolju borbu večeri

UFC 287 održao se u Miamiju i bio je to prvi UFC-ov event u tom gradu nakon gotovo punih 20 godina i UFC 42 eventa. Sudeći po izjavama Dane Whitea, odabir lokacije bio je pun pogodak.

19032 gledatelja našla su se na tribinama Miami-Dade Arene, a zarada od ulaznica iznosi 11,8 milijuna američkih dolara. Radi se o šestoj najvećoj zaradi od prodaje ulaznica u povijesti UFC-a. White je istaknuo kako su od ulaznica uprihodili više nego za UFC 281 event koji se održao u kultnom Madison Square Gardenu. 20845 gledatelja bilo je na tom eventu, a zarada je iznosila 11,56 milijuna američkih dolara.

Sve u svemu, odličan posao za UFC, a event je opravdao očekivanja. Israel Adesanya pružio je trenutak za pamćenje nokautiravši Alexa Pereiru u drugoj rundi borbe, a Dana White nagradio ga je bonusom od 50 tisuća dolara za najbolju izvedbu večeri. Adesanya je taj bonus osvojio šesti put u karijeri, a dvaput je uzimao i bonus za sudjelovanje u najboljoj borbi večeri. Nevjerojatno da se ovog čovjeka jedno vrijeme nazivalo ‘‘dosadnim borcem‘‘.

Bonus za najbolju izvedbu osvojio je i Rob Font. Šestorangirani izazivač bantam kategorije pružio je strašno uzbudljiv meč protiv Adriana Yaneza. Borba je potrajala dvije minute i 57 sekundi, ali bila je pretrpana akcijom. Font je na koncu slavio nokautom i kući odlazi s dodatnih 50 tisuća američkih dolara.

Kad je u pitanju najbolja borba večeri, tu dileme nije bilo. Kelvin Gastelum i Chris Curtis pružili su borbu koja bi mogla konkurirati i za najbolju borbu godine, iako je još podosta rano za pričati o tome. Dvojica boraca srednje kategorije bespoštedno su se tukli svih 15 minuta, a pobjedu jednoglasnom odlukom odnio je Kelvin Gastelum. Chrisu Curtisa utjeha će biti bonus od 50 tisuća dolara, a to mu je treći bonus pod okriljem UFC-a.

S obzirom koliko se Dana White hvalio zaradom od ulaznica, možda je mogao biti i darežljiviji s bonusima. Joe Pyfer i Steve Garcia upisali su lijepe nokaute, a Christian Rodriguez ugasio je ‘‘hype‘‘ Raula Rosasa. Možda je i netko od njih mogao biti nagrađen, ali što je, tu je.

Linker
22. travanj 2024 03:29