UFC

Dana White odgovorio na optužbe da su izrežirali UFC 279 event: ‘Skrenuli ste s uma‘

Dana White

 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC-ov predsjednik ne može vjerovati da postoje osobe koje vjeruju da su unaprijed planirali rošade

Pregršt ‘‘teorija zavjere‘‘ kružilo je društvenim mrežama, medijama i raznim analizama nakon što je UFC 279 event doživio preinake samo dan uoči održavanja. Khamzat Chimaev prekoračio je gornju granicu velter kategorije i Nate Diaz odbio se boriti protiv njega.

Jako brzo UFC je došao do rješenja gdje su Chimaeva uparili s Kevinom Hollandom, a Natea Diaza s Tonyjem Fergusonom. Li Jingliang i Daniel Rodriguez preostali su bez svog ‘‘partnera za ples‘‘ i UFC je upario njih dvojicu.

Tu se pojavio niz sumnji da su čelnici UFC-a namjerno inicirali splet okolnosti koji je doveo do takvih promjena. Naime, UFC je pod kritikama javnosti već nekoliko mjeseci zbog uparivanja Natea Diaza i Khamzata Chimaeva. Bio je to na papiru jedan od najbesmislenijih mečeva koje su mogli ugovoriti.

Tijekom tjedna uoči UFC 279 eventa, stvorio se određeni animozitet između Kevina Hollanda i Khamzata Chimaeva. Samo dan nakon toga, njih dvojica upareni su za međusobni obračun, ali zato što je Chimaev pao na vagi. Khamzat tvrdi kako su mu doktori zabranili skidanje kilaže šest sati prije početka službenog vaganja i on je teoretski imao još gotovo osam sati za skinuti 3,40 kilograma viška. Međutim, doktori su spriječili njegov proces i tu su započele gore navedene rošade.

Diaz je na kraju uparen s Fergusonom, a rijetko tko se nije slagao da to nije daleko bolji i smisleniji meč od onog između Diaza i Chimaeva. Tada su počele kružiti ‘‘teorije zavjere‘‘ da je UFC sve ovo složio jer su osjećali pritisak javnosti i kritike zbog uparivanja Diaza i Chimaeva.

Dana White na konferenciji za medije nakon samog eventa dobio je priliku odgvoriti na to pitanje.

‘‘Postoje određeni luđaci na internetu koji misle da je sve inscenirano, unaprijed planirano itd. Ako mislite da bi ovi ludi tipovi (borci uključeni u sav proces) mogli biti nagovoreni na nešto ovakvo, skrenuli ste s uma. Ovo se odjednom dogodilo i morali smo se snaći s time. Jedva sam čekao da sve završi večeras.‘‘, rekao je Dana.

Odgovor Dane White vjerojatno nikog ne iznenađuje. Čak i da uistinu jesu isplanirali sve ovo, naravno da UFC-ov predsjednik nikada to ne bi priznao. Ovako će ostati samo na nagađanju, osim ako neki borac ne istupi i ne ispriča istinu. Problem je u tome što će mnogi vjerovati samo u ono što su pretpostavili da se dogodilo. Svaka priča koja je suprotna toj njihovoj djelovat će kao laž. Možda se jednostavno sve neplanski dogodilo, nije nemoguće.

Linker
19. travanj 2024 02:57