UFC

Dana White otkrio kada ćemo gledati revanš dvojice najboljih boraca UFC-ove srednje kategorije

Robert Whittaker vs Israel Adesanya
 Asanka Ratnayake/Shutterstock Editorial/Profimedia
UFC-ova srednja kategorija pomalo je zakočena pandemijskim mjerama na Novom Zelandu i u Australiji

UFC bi mogao započeti 2022. godinu s borbom koju svi željno iščekujemo. Naime, Israel Adesanya pojas srednje kategorije trebao bi braniti početkom naredne godine, a protivnik će mu Robert Whittaker. Njihova borba revanš je meča iz 2019. godine kada je Adesanya zapravo i došao do pojasa nokautiravši Whittakera u drugoj rundi borbe.

Informaciju vezanu za revanš objavio je predsjednik UFC-a Dana White. UFC-ovi čelnici i matchmakeri naišli su na podosta problema s ugovaranjem ove borbe i pronalaskom datuma zbog strogih COVID-19 mjera koje vladaju u Australiji i na Novom Zelandu.

''To je borba koju želimo napraviti i stoga radimo na tome. Dogovorit ćemo tu borbu. Radi se na datumu u siječnju. Slušajte, ne želim biti bahat i slično, no učinit ćemo sve u našoj moći da to uspijemo dogovoriti.''

Israel Adesanya trenutno posljednji nastup odradio je u lipnju te je savladao Marvina Vettorija jednoglasnom sudačkom odlukom. Ta borba također je bila svojevrsni revanš za Adesanyu, a pobjedivši Talijana došao je do treće obrane titule. Robert Whittaker s druge strane nakon poraza od Adesanyje nije klonuo nego je upisao tri pobjede zaredom. Redom su padali Darren Till, Jared Cannonier i Kelvin Gasteluma. Određene inovacije viđene su u Whittakerovoj taktici koji je prezentirao i dobro hrvanje te bi možda mogao iznenaditi Adesanyju novim oružjima u njihovom revanšu.

U svakom slučaju, Whittaker i Adesanya prijašnjih godina istaknuli se kao borci koji odskaču od ostatka kategorije i sigurno je da Robert Whittaker može pružiti kvalitetniji nastup nego u prvom međusobnom obračunu. Nadamo se kako će UFC uspjeti pronaći način za savladati probleme vezane za pandemijske mjere te da ćemo ovu borbu gledati što prije.

Linker
22. travanj 2024 21:50