UFC

Leona Edwardsa ne zanima borba protiv Masvidala, ‘Gamebred‘ mu oštro uzvratio

Jorge Masvidal
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Visoke tenzije između dvojice UFC-ovih velteraša iz samog vrha kategorije godinama su prisutne

Još u ožujku 2019. godine nakon londonske priredbe na kojoj je Jorge Masvidal nokautirao Darrena Tilla, došlo je do sukoba između Leona Edwardsa i ''Gamebreda''. Netom nakon priredbe, u ''backstageu'', dvojica boraca uputila su si neke riječe, a Jorge Masvidal nije bio raspoložen za puno priče i brzo je svoj govor odradio šakama zadavši nekoliko udaraca u glavu Leona Edwarsa.

Sve od tada, brojni fanovi, kao i sam Edwards bili su jako zainteresirani za tu borbu. Međutim, Jorge Masvidal uživao je najbolje dane svoje karijere. Borio se ''Gamebred'' za ''BMF'' pojas te ga usput i osvojio, a dvaput je imao priliku postati UFC-ovim prvakom velter kategorije. Nažalost po njega, Kamaru Usman bio je nepremostiva prepreka. Sada, dvije i pol godine nakon njihova sukoba u Londonu, Leon Edwards je trećerangirani borac UFC-ove ljestvice izazivača u velteru dok je Masvidal na šestom mjestu. ''Rocky'' je do trećeg mjesta došao ostvarivši devet pobjeda u posljednjih deset nastupa, a čini se kako borac iz Birminghama više nije zainteresiran za meč protiv Masvidala koji je sada iza njega.

''Moja iduća borba biti će za titulu svjetskog prvaka. Ne želim slušati ništa o tipu koji je izgubio dvije borbe u nizu i završio nokautiran u zadnjem meču'', napisao je Edwards na svom Twitter profilu.

Jorge Masvidal nakon dva uzastopna poraza od Usmana, u potrazi je za idućim protivnikom te se nada boriti do kraja ove godine. Edwards mu je sada također jedno od zanimljivih imena, no ''Gamebredu'' nije naročito dobro legao ''tvit'' od strane Edwardsa te mu je oštro uzvratio.

''Ako se ne želiš boriti, onda drži moje ime izvan svojih usta ti kujice koja pokušavaš privući pažnju'', napisao je Masvidal u svojoj objavi na Twitteru.

Činjenica je kako Masvidal dugi niz vremena nije uopće pridavao pažnju Leonu Edwardsu te nije pokazivao nikakav interes za borbu protiv njega jer je bio u boljoj poziciji unutar kategoriji. Sada kada je Masvidal dvaput zaredom poražen te je u poretku tri mjesta niže od Edwardsa, ploča se okrenula i ''Gamebred'' bi se rado borio protiv Edwardsa. Međutim, britanski borac upamtio je sve Masvidalove odbijenice i sada planira uzvratiti na isti način.

Linker
16. travanj 2024 14:31