Ostalo

Dana White tvrdi: ‘Anderson Silva mogao bi biti ‘GOAT‘ borilačkih sportova‘

Anderson Silva
 Douglas P. DeFelice/Getty images/Profimedia
Predsjednik UFC-a ima samo riječi hvale za nekadašnjeg prvaka UFC-ove srednje kategorije

Legendarni brazilski MMA borac Anderson Silva dugi niz godina oduševljavao je svojim MMA nastupom i do tada neviđenom dominacijom. Sedam godina držao je titulu prvaka UFC-ove srednje kategorije, a pojas je branio ukupno deset puta. Još je niz mnogobrojnih rekorda koje je ''Spider'' postavio u UFC-u, a promociju je napustio krajem 2020. godine te se posvetio boksu u svojoj 46. godini života.

Ništa manje impresivan nije bio niti u svoja dva dosadašnja boksačka nastupa. U lipnju je savladao nekadašnjeg svjetskog prvaka i prekaljenog meksičkog boksača Julia Cesara Chaveza Jr.-a. Jedan od onih koji je također fasciniran Silvinim nastupima kao i kompletnom ostavštinom u borilačkim sportovima jeste Dana White, predsjednik UFC-a

''Iskreno, trebamo ponovno početi pričati o tome tipu kao 'GOAT-u'. Ne zbog Tita i činjenice da ga je nokautirao za 40 je**nih sekundi (82 sekunde službeno su vrijeme, op.a.). On je učinio Titu točno ono što njemu i treba učiniti. Međutim, Anderson Silva pobijedio je Julia Chaveza Jr.-a, a napunio je 46 godina. Dakle, s 46 je**nih godina, on je napustio sport u kojemu su ga smatrali jednim od najvećih ikada, moguće čak i najvećim svih vremena, pobijedio je Chaveza Jr.-a u boksačkom meču, a zatim je nokautirao Tita za 40 sekundi.'', započeo je White s komplimentima na konferenciji za medije nakon ovotjednog DWCS-a te nastavio:

''Znate što ja mislim o Titu Ortizu, on ne zna boksati. Nevjerojatno je užasan boksač i to je razlog zašto sam rekao da bih boksao protiv njega. Međutim, Tito ima čvrstu bradu. On je primao udarce od tipova koji jako udaraju, a Anderson Silva nokautirao ga je za 40 sekundi. Anderson Silva zapravo bi mogao biti 'GOAT' borilačkih sportova.''

Michael Bisping prije nekoliko dana nazvao je Silvu ''Bruce Leejem modernog doba'' te je također rekao da je Silva jedan od najvećih boraca koje je svijet imao prilike vidjeti. Dana White sada se pridružio takvim epitetima i čini se kako legendarni Brazilac vraća poštovanje koje je djelomično izgubio nakon što je poražen u sedam od posljednjih devet mečeva pod okriljem UFC-a.

Linker
13. travanj 2024 23:14