UFC

Dana White otkrio zašto je izostao s glavne borbe i poručio: ‘Idioti misle da sam iskazao nepoštovanje‘

Francis Ngannou i Dana White

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
UFC-ov predsjednik smatra kako ničime nije pokazao manjak poštovanja prema prvaku teške kategorije

Puno prašine podiglo se oko nekih postupaka Dane Whitea, tijekom UFC 270 priredbe. UFC-ov predsjednik nije bio nazočan u kavezu nakon što je Ngannou savladao Ciryla Ganea, niti je stavio pojas oko njegovog struka, nakon što je Ngannou obranio titulu u teškoj kategoriji. Radi se o standardnoj proceduri, koja je ovaj puta izostala.

Još veću intrigu, pobudila je činjenica kako se White nije pojavio niti na konferenciji za medije, neposredno nakon priredbe. S obzirom da se radilo o velikoj PPV priredbi, mnogi su se zapitali što se događa s UFC-ovim predsjednikom. Naravno da je u centru pažnje sukob UFC-a i Francisa Ngannoua. UFC-ov prvak teške kategorije, trenutno ne želi potpisati ugovor i javno je istupio protiv promocije.

Dojam je Francisov ostanak na tronu teške kategorije, nije najbolje sjeo Dani Whiteu, jer sada im prijeti gubitak najopakijeg borca na planetu. Međutim, White je u razgovoru s ESPN-ovom Laurom Sanko, napokon otkrio pozadinu svog izostanka, a navode vezane za ljutnju zbog Francisove obrane pojas, naravno opovrgava.

''Dvoranu sam napustio neposredno nakon sunaslovne borbe večeri (Moreno vs. Figueiredo), zato što sam morao odraditi neke stvari. Svima koji misle da sam pokazao bilo kakav oblik nepoštovanja prema Francisu, poručujem da su idioti. Viđao sam se s njime cijeli tjedan, rukovali smo se i pozdravili. Bio sam prisutan na sučeljavanjima i svemu ostalom. Nisam bio prisutan niti na meču između Bispinga i Rockholda, jer sam također imao nešto za obaviti. U sprintu sam se vratio. Nisam niti jaknu stigao obući. Došao sam u košulji i uručio sam Bispingu pojas, ali nisam stigao to napraviti s Francisom.'', objasnio je Dana.

Inače, sam Ngannou izjavio je kako ne zna razlog zašto mu White nije omotao pojas te da ga zapravo nije niti briga. Govori li Dana istinu, teško je reći. Međutim, postoji jedan slučaj iz 2010. godine, kada je White uistinu uzrujano napustio priredbu, tijekom glavne borbe večeri. Anderson Silva i Demian Maia borili su se za pojas prvaka srednje kategorije te su pružili poprilično loš meć u Abu Dhabiju. Radilo se o periodu kad je kompanija privlačila velike investicije na tom području te im je trebao spektakl. White je bio frustriran viđenim, a tokom konferencije za medije, nije tajio zašto je otišao.

''Samo jednom sam otišao s borbe iz tih razloga i bilo je vrlo jasno zašto sam to napravio. Pojavio sam se na konferenciji za medije i rekao točan razlog.'', dodao je White.

Linker
27. travanj 2024 01:49