UFC

UFC-ov veteran sasuo paljbu po Dani Whiteu: ‘Zarađivao je na mojoj krvi i znoju, a usra** me plaćao‘

Gray Maynard

 Ethan Miller/Getty images/Profimedia
UFC-ov predsjednik na meti je sve brojnijih nezadovoljnika koji to javno iskazuju

Francis Ngannou svojim javnim nezadovoljstvom, očito je ohrabrio i neke druge borce te bivše članove UFC-a, da javno istupe protiv promocije i Dane Whitea. Istina da je nezadovoljnih boraca uvijek bilo te su nezadovoljstvo javno iskazivali. Međutim, druga je stvar kada to napravi zvučno ime kao što je UFC-ov prvak teške kategorije.

Kamerunac je nezadovoljan tretmanom od strane UFC-a, smatra da mu je ograničena sloboda, a nije zadovoljan niti financijskom stranom, tj novcem koji trenutno zarađuje (600 tisuća dolara po borbi). ‘‘Predator‘‘ je jasno dao do znanja kako više neće nastupati za UFC, ukoliko mu ne ispune sve što želi od njih.

Potez Francisa Ngannoua naišao je na odobrenje mnogih. Podršku su pružili Ariel Helwani, Jake Paul, Ryan Bader te mnogi drugi. Među najnovijim imenima koja su javno istupila protiv Dane Whitea, našlo se i ono Grayja Maynarda (13-7-1, 11-7-1, 1 NC UFC).

42-godišnji američki borac, UFC-ov je veteran, no od 2019. godine, više nije član najjače svjetske MMA organizacije. Maynard je pod okriljem UFC-a odradio 20 mečeva, a u promociji je bio dulje od deset godina. Dvaput se borio za pojas u lakoj kategoriji. Jednom je remizirao s prvakom Edgarom, a u revanšu je izgubio. Maynard je na taj način ostao bez krune svoje karijere, no nema sumnje kako se radi o velikanu.

Maynard je jučer putem Twittera, podijelio novi uradak Jakea Paula, u kojem je YouTuber ‘‘odrepao‘‘ stihove u kojima je iskazao svoje negativno mišljenje prema Dani Whiteu. Više o tome uratku, možete pročitati OVDJE.

‘‘Imao sam niska očekivanja, ali ovo sranje zapravo je vraški zabavno.‘‘, napisao je Maynard putem Twittera.

Jedan od njegovih pratitelja pod korisničkim imenom ‘‘Injection Mold Technician‘‘ upao je u sukob s Maynardom zbog te objave te mu je napisao da ga je nekoć poštovao, sve do spomenute objave. Maynard je ubrzo uzvratio riječima:

‘‘Zašto, zbog toga jer mislim da je ovo zabavno? Znaš li koliko sam puta čuo da Dana (White) sere o borcima i općenito ljudima. On je navukao sve ovo na sebe. Iskreno, mislim da je ovo tek početak.‘‘

Pratitelj je uzvratio teorijom kako je White postavio Maynarda na pijedestal (na tron) te je dodao kako je Maynard nekoć bio jedan od najvećih potencijala. Maynardu se takva teorija nije svidjela te je dodatno pojasnio stvari.

‘‘Ne. On je zarađivao novac od moje krvi i znoja, a usrano me plaćao. Još uvijek zarađuje novac puštajući reprize mojih mečeva. Bio sam na tronu zato što sam naporno radio od svoje treće godine, kad sam započeo s hrvanjem. On nas je samo iskorištavao i uzimao većinu novca.‘‘, glasio je odgovor Maynarda.

Inače, Maynardovi mečevi protiv Frankieja Edgara, zapravo su kultni UFC-ovi mečevi. Prva borba, ona koja je završila remijem, proglašena je i najboljom borbom godine u 2011. godine prema izboru World MMA Awardsa te Sherdoga. Ipak, gore spomenuti pratitelj, niti tu se nije zaustavio, već je dodao komentar kojim zapravo pokušava omalovažiti Grayja Maynarda.

‘‘Pretpostavljam da je Danina krivnja to što si pobijedio u samo tri, od posljednjih 11 mečeva.‘‘, poruka je upućena Maynardu, na što je veteran odgovorio:

‘‘Gledaj čovječe. Ne očekujem da razumiješ moje iskustvo poslovanja s UFC-om. Ali mogu te uvjeriti, nakon moje prve borbe za titulu u kojoj su mi garantirali samo 26 tisuća dolara, realnost me osvijestila na teži način te sam počeo pronalaziti druge načine za zarađivanje.‘‘, dodao je Maynard.

Mora se priznati kako je Maynard ostao poprilično smiren i staložen, unatoč pokušajima provokacije od strane pratitelja na Twitteru. Radi se o borcu koji svakako ima veliko iskustvo suradnje s UFC-om i zasigurno je jako dobro upućen u njihovo poslovanje.

Linker
23. travanj 2024 20:57