UFC

Dana White planira organizirati revanš Edwardsa i Usmana na engleskom tlu: U igri je i Wembley

Leon Edwards

 Alex Goodlett/Getty images/Profimedia
Predsjednik UFC-a ipak pomalo strahuje od organiziranja eventa na otvorenom

Dana White vjerojatno je već razmišljao o meču između Kamarua Usmana i Khamzata Chimaeva. UFC-ov predsjednik ranije proteklog tjedna istaknuo je kako će Chimaev biti sljedeći izazivač u slučaju da pobijedi Natea Diaza 10. rujna (deveti mjesec).

Borba ponajvećeg potencijala organizacije i najboljeg borca cijele organizacije svakako bi polučila sjajne rezultate. Kamaru Usman također je pričao kako ga meč protiv Chimaeva uzbuđuje više nego onaj protiv Edwardsa. Britanski borac mudro je šutio, fokusirao se na meč, a u ranim nedjeljnim satima pokvario je planove mnogima.

56 sekundi prije kraja borbe Edwards je nokautirao Usmana ‘‘high kickom‘‘ i sada se planovi podosta mijenjaju. Usman će dobiti priliku za revanš, a to je potvrdio i White na konferenciji za medije nakon UFC 278 eventa.

‘‘Kako ne napraviti trilogiju sada? Da, rado bismo to organizirali u Engleskoj.‘‘, rekao je White, a spominje se mogućnost da UFC organizira taj event na Wembleyju gdje bi 90 tisuća ljudi moglo svjedočiti UFC-ovom eventu. White ipak nije siguran hoće li se odlučiti za stadion.

‘‘U Englesku možemo ići kad god poželimo. Ali je li vrijeme za veću arenu? Bojim se organizirati to na otvorenom, pogotovo u Engleskoj. Sve je moguće u Engleskoj, a vrijeme tamo nije najbolje.‘‘, rekao je White koji je i ranije izjavljivao kako priredbe na otvorenom u Engleskoj ne dolaze u obzir zbog vremenskih prilika koje se naglo i nepredvidljivo mijenjaju.

White je u nastavku razgovora dodao kako moraju pronaći adekvatan datum prije svega te da su bukirani sve do kraja prvog mjeseca. Istaknuo je kako revanš ipak nećemo dugo čekati, a pohvalio je i Usmanov nastup unatoč porazu.

‘‘Mislim da je odrađivao perfektan nastup (sve do nokauta). Usman se borio s apsolutnim samopouzdanjem cijelu noć. Perfektno se borio. Ali ovaj sport je lud i ovakve stvari čine ga najboljim sportom na svijetu. Četiri minute i četiri runde možete gledati jednu stvar, a onda se dogodi ovakvo nešto. Sve je moguće.‘‘, dodao je Dana.

Dakle, Chimaevu u slučaju pobjede preostaje čekati ili prihvatiti neki drugi meč. Znamo što bi Khamzat odabrao, a to je bez ikakve dileme još jedan meč. No kao što Dana kaže, u MMA-u je sve moguće pa tako i pobjeda Diaza protiv Chimaeva. Šanse možda jesu minimalne, ali i dalje su tu. Pričekajmo 10. rujna (deveti mjesec) prije ikakvih daljnjih prognoza.

Linker
02. svibanj 2024 20:53