UFC

(VIDEO) ‘Pronađi i uništi!‘: Pogledajte novu UFC-ovu najavu za meč između Chimaeva i Diaza

Khamzat Chimaev

 Screenshot (youtube, Ufc)
Sve smo bliže UFC 279 eventu i oproštajnom nastupu Natea Diaza

‘‘Svako malo pojavi se sportaš (borac) koji privuče pažnju cijelog sporta.‘‘, riječi su Jona Anika kojima započinje novi UFC-ov promo video ususret UFC 279 eventu.

Zapravo se radi o najavi meča Khamzata Chimaeva i Natea Diaza. Radi se o borbi koja je privukla velik interes, ali i podosta kritika zbog UFC-ovog podosta nelogičnog ‘‘matchmakinga‘‘. Khamzat Chimaev jedan je od najperspektivnijih boraca u UFC-u, a Nate Diaz legenda je na izlaznim vratima iz organizacije.

Diazu će to biti posljednji meč prema trenutno ugovoru s UFC-om, a borac iz Stocktona jasno je obznanio kako ne planira produljiti ugovor. Diaz je borac koji trenutno nije niti rangiran unutar UFC-ove velter kategorije, a Khamzat Chimaev trećerangirani je izazivač velter kategorije. Još od kolovoza (8. mjesec) 2019. godine, Diaz nije upisao pobjedu pod okriljem UFC-a i mnogi smatraju kako ga UFC zapravo šalje ‘‘na klanje‘‘ tako što su ga uparili s Khamzatom.

Borac poput Diaza ne odbija meč tko god se našao s druge strane i on će se zasigurno pojaviti u kavezu tog 10. rujna (deveti mjesec) na UFC 279 eventu. Naravno da postoji mogućnost i da iznenadi cijeli svijet, ali puno veće su šanse da Chimaev rutinski upiše novu pobjedu.

Neovisno o svim nelogičnostima, UFC će pokušati prodati ovaj meč što bolje, a nema sumnje kako će nas Dana White u narednom periodu uvjeravati kako se radi o vrlo izjednačenoj borbi te da su iznenađenja uvijek moguća.

Na kraju krajeva, on ima puno pravo raditi takve stvari, a na vama je da se složite ili ne složite s njim. Tko će na kraju biti u pravu, saznat ćemo 10. rujna (9. mjesec), a dok iščekujemo taj event, pogledajte UFC-ovu najavu naziva ‘‘Seek and Destroy (Pronađi i uništi)‘‘. Promo video koji dijeli naziv s poznatom Metallicinom pjesmom nalazi se pri dnu ovog teksta.

Linker
23. travanj 2024 14:56