UFC

Dana White podijelio čak sedam bonusa: Nagrada za najbolju borbu večeri odlazi ratnicima iz lake kategorije

Dustin Poirier (lijevo) i Benoit Saint Denis (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC-ov predsjednik zadovoljan je priredbom u Miamiju i stoga je nešto velikodušniji s bonusima

Velika očekivanja imali smo od UFC 299 eventa, a nakon što je završilo svih 14 mečeva, definitivno smo zadovoljni viđenim. Pregršt kvalitetnih i uzbudljivih mečeva gledali smo u sklopu tog eventa, a nedugo nakon završetka priredbe, došao je red na dodjelu bonusa.

UFC-ov predsjednik Dana White najčešće odabire četvero boraca ili borkinja koje nagrađuje bonusima u iznosu od 50 tisuća američkih dolara, ali danas je bio osjetno velikodušniji.

‘‘Bonus će dobiti Sean O‘Malley i svi borci koji su upisali pobjedu prekidom, osim Dustina Poiriera koji dobiva bonus za najbolju borbu večeri.‘‘, rekao je Dana White na konferenciji za medije nakon UFC 299 eventa.

Dakle, ukupno sedmero boraca kući odlaze bogatiji za dodatnih 50 tisuća dolara. Kao što je White spomenuo, Poirier će dobiti bonus za sudjelovanje u najboljoj borbi večeri, ali kako je za ‘‘ples‘‘ potrebno dvoje, nagrađen je i Benoit Saint Denis. Francuz je upisao poraz nokautom u drugoj rundi, ali meč između njega i Poiriera ponudio nam je sedam i pol minuta čiste zabave i uživancije. Zasluženo su nagrađeni bonusom.

Pet bonusa podijeljeno je za najbolje izvedbe večeri. Sean O‘Malley odradio je majstorski nastup u glavnoj borbi večeri, porazio je Marlona Veru jednoglasnom odlukom sudaca i zasluženo je obranio pojas u bantam kategoriji. Njegova izvedba vrijedna je bonusa, tu nema dileme.

Osim O‘Malleyja, bonuse za izvedbu kući odnose Robelis Despaigne, Michel Pereira, Curtis Blaydes i Jack Della Maddalena. To je četvorka koja je završila svoje protivnike.

Robelis Despaigne nokautirao je Josha Parisiana nakon samo 18 sekund borbe, dok je Michel Pereira trebao 61 sekundu kako bi ugušio Michala Oleksiejczuka. Curtis Blaydes i Jack Della Maddalena morali su se nešto više pomučiti za svoje pobjede.

Blaydes je nokautirao Jailtona Almeidu početkom druge runde, dok je Jack Della Madalena gubio na sudačkim karticama, ali minutu i 17 sekundi prije kraja meča upisao je pobjedu nokautom nad Gilbertom Burnsom.

Lijepo od Dane Whitea da je odlučio nagraditi nešto više boraca nakon vrlo uspješno odrađenog eventa u Miamiju.

Linker
27. travanj 2024 03:06